Categories: Aktualitete

2011 / Bamir Topi jep dëshnminë e “errët” : Berisha tentoi të më eli.min.onte në mesnatë, refuzova t’i mb.uloja 4 vr.asje

Bamir Topi, president i Shqipërisë gjatë perjudhës 2007-2012, është një nga dësh.mitar.ët e gja.llë të disa prej kri.meve të Sali Berishës, i cili ditët e fundit është fu.tur në listën e z.ezë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.Dy ditë pas vr.asj.eve të 21 Janarit 2012, Sali Berisha i dë.rgoi Lulzim Bashën në zyrë Bamir Topit, duke i kërkuar bashkëpunim në mb.ul.imin dhe ma.nipu.limin e vr.asjes së 4 qytetarëve të paf.ajshëm dhe pla.gosjen e gjashtë të tjerëve. Në emër të Berishës dhe me porosi të tij, Basha paraqitet në zyrën e Bamir Topit, duke i kërkuar të merrte në patr.onaszh kry.eprokur.oren Ina Rama, për të mos he.tuar për kr.imin e 21 janarit dhe për t’i fa.tuar vr.asjet Edi Ramës. Me këtë lëvizje, Berisha kërkon jo vetëm të shfajësonte vetën, por të arr.es.tonte Ramën për organizimin e vr.asj.eve.

Advertisement

Bamir Topi ka rrë.fyer se ka ref.uzuar kërkesën e Berishës për të bashkëpunuar në këtë kr.im, ndërsa ka para.lajmëruar Bashën të kishte kujdes pasi kishte një do.sje të hapur. Ky ref.uzim Bamir Topit do t’i kus.htonte shtr.enjë. Natën e 23 janarit, Sali Berisha rre.thon shtëpinë e Bamir Topit me njerëz të botës së kr.im.it, pol.icisë, SHIU-t dhe ga.rdës. Kur rreth.onte banesën e Presidentit të Republikës, ima.gjino.jeni se çfarë mund të bënte Sali Berisha me dës.hmitarë apo bashkëpuntorë të tjerë. Bamir Topi tashmë nuk ishte thjeshtë një kundërshtar për Sali Berishën, por një dësh.mitar i përpjekjeve tē tij për të ndë.rhyrë në drejtësi për sab.otimin e het.ime.ve për 21 Janarin.

Në rrë.fimin e tij tr.ondi.tës, Topi thotë se është veshur sportiv dhe ka dalë nga banesa me makinë. Topi është futur me shp.ejtësi me makinë rrugëve të Kinostudios, por pas i ndiqnin makina të dy.shi.mta me njerëzit e Sali Berishës. Njerëz të besuar të Berishës, pjesë e ga.rdës, po.licisë dhe shë.rbimit të ush.trisë ndiqnin nga pas presidentin e vendit nëpër rrugica të errëta, me sa duket për ta eli.min.uar. Shoferi i Topit ka bërë disa man.ovra dhe ka ar.ritur me shpe.jtësi të futej rrugës së Dajtit, duke iu shp.ëtuar ndjekësve. Dëshmia e Bamir Topit është ndoshta më e rënd.ësishme në kushtet ak.tuale kur pro.kuroria dhe SPAK kanë hapur do.sjen e 21 Janarit.

Dëshmia e Bamir Topit

“Të nesërmen, më datë 23 janar, ditë e diel, herët në mëngjes mora një telefonatë nga Lulzim Basha, ministër i Brendshëm dhe pas përshëndetjes së rastit kërkoi të më takojë. Rreth orës nëntë të atij mëngjesi e prita Lulin në një zyrë të improvizuar në banesën time. Ishte i shqetësuar, nuk e fsh.inte dot gje.ndjen e tij dhe ndërrimin e kursit të ngj.arjeve.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

A ka përhajr, Ganimete Musliu vendos ti jep fund beqaris me këtë person që e njihni të gjithë

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Ganimete Musliu asnjëherë pothuajse nuk ka bërë publike diçka nga…

1 hour ago
  • Aktualitete

A do e votonit Xhavit Halitin për President në vend të Vjosës?PO apo JO?

Haliti është ndër njerëzit më të paprekshëm në PDK, dhe në vazhdimësi ka qenë në…

1 hour ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

1 hour ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

1 hour ago
  • Aktualitete

Si agjente e Enver Hoxhës: Si ndodhi arr.atisja e Vaçe Zelës gjatë turneut në Greqi dhe pse u zem.ërua sigurimi

Nga Emisioni “Vetting” : “Pallati i madh i Kulturës”, mban titullin do.sja e Sigu.rimit të…

1 hour ago
  • Aktualitete

SONDAZH:Kush mendoni se është politikan me i mirë: Thaçi apo Kurti ? Komentoni

albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej…

2 hours ago