Categories: Aktualitete

Akademiku Serb: Ne ishim Emigrant, vendasit janë Shqiptarët Pasardhësit e Ilirëve

Historia e klases së gjashtë në Serbi tregon se shqiptarët janë vendas të Ballkanit dhe që serbët kanë rr ëmbyer tokat e tyre. Mediat beogradase rap0rtojnë se ky është një detaj skandaI0z i hist0risë së p retenduar mesjetare serbe, transmeton zeri.infoLibri në fjalë është pubIikuar nga Instituti për tekstet dhe Mjetet Mësimore. Autor është Rade Mihaljçiq, profesor i Fakultetit të Filozofisë në Universitetin e Beogradit.

Advertisement

Ai poashtu është anëtar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Republikës së Serbisë. Ndër të tjera, në tekstin e këtij libri thuhet se sIIavët ishin e migrant, duke specifikuar serbët. “Vendasit janë shqiptarët, të cilët ishin p asardhës të ilirëve”.Autori i librit nuk ndalet me kaq, ai tregon edhe mbi p ushtimet e 0smanëve në tr0jet shqiptare, ku theks0n se shqiptarët ishin pala e d ëmtuar. Lidhu me këtë libër, ka n xitur re agime të shumta nga ana e hist0rianëve serbë. Ai thote se shqiptaret kane ardhur nga.. sht yp rejkIamen em p0shtm per lajm1n e pl0te

Profesori universitar, John Deretic ka sugjeruar se duhet t’i bëhet një rishikim historisë dhe paraqitjeve të serbëve si p ushtues të tokave të tyre, transmeton zeri.info “Në këtë libër mësimi thuhet se sIIavët erdhën në Kosovë dhe Metohi, dhe atje ata gjetën Ilirët, të cilët janë shqiptarët e sotëm, në njëfarë f0rme ata rr ëmbyen shtëpitë dhe fushat, dhe për këtë arsye ata ishin të d etyruar të shkojnë në maIe dhe për të mbajtur bagëtinë. Kjo është skandaI0ze.Ne mund të mendojmë çfarë të doni, por jo më e k eqe se kjo. Çfarë duhet të mësojnë fëmijët tanë nga kjo”, ka dekIaruar i d ëshpëruar hist0riani serb, Deretic.

Ja biografia e autorit Ai ka lindur më 21 janar, 1937. Shumica e veprave të tij të merren me Serbinë mesjetare , sidomos perand0risë serbe dhe B etejës së Kosovës.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Amaneti Patriarkut Irinej “Amanet Kosovën, mos ua falni shqiptarëve“!

Amaneti i fundit i Patriarkut serb Irinej, para së të h umbte j etën nga…

2 hours ago
  • Aktualitete

Zemaj:Do e rrezojme kete Qeveri se shpejti o popull

Ishministri i Shendetesise, Armend Zemaj, ka shpjeguar rrethanat e ngjar.jeve qe ndodhen naten e se…

2 hours ago
  • Aktualitete

Vulin: Kosova është e jona së shpejti do ia lëmë emrin Serbia e Vogël!

Ministri i Mbrojtjes i Serbisë, Aleksandar Vulin, përsëriti sot se presidenti i Serbisë është, duhet…

2 hours ago
  • Aktualitete

Arben Gashi: O Albin po të ishim ne në Qeveri, liberalizimi i vizave do ishte kryer!

Shefi i grupit parlamentar të LDK, Arben Gashi gjate konferences se sotme ka berë me…

2 hours ago
  • Aktualitete

Enver Hoxhaj:Vjosës e Albinit spo iu intereson për popull,vetëm për karrige e para

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të PDK-së, Enver Hoxhaj, në seancën e sotme të jashtëzakonshme…

2 hours ago
  • Aktualitete

Kurti: Vuçiq po kërkon “bosnjëzimin” e Kosovës. “Nuk ka me pa atë ëndërr”

Në një intervistë ekskluzive për “Pobjeda”, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, thotë se ndaj vendeve…

2 hours ago