Categories: Aktualitete

ALARM! Profesori nga Kosova: Serbët janë Autoktonë , Shqiptarët janë të ardhur…

Profesori i komunitetit turko-shqiptar në Kosovë Isa Mulaj, ka shkruan se shqip.tarët janë të ardhur në Kosovë ndërsa sërbët janë autokton: Më poshtë ju sjellim pa ndërhyrje pos.timin e tij në Facebook: Sht yp mark.etingun e p0shtem

Advertisement

Në vitin 1485 ose afër 100 vite pas Betejës së Kosovës, fshati Shushicë i komunës së Is.togut i kishte 38 familje, që të gjitha sllave/serbe. Shqiptarët e sotëm të Shushicës (duke i përfshirë edhe ata kudo qofshin sot), nuk kanë kurrfarë lidhje me banorët e vitit 1485 të Shushicës, por janë të ardhur nga Malësia e Tro.pojës dhe Mbi Shkodrës rreth vitit 1750 ose pas l uftërave Austriako-Turke. Shqiptarët e sotëm të Shush.icës janë të fisit Gashi ose nga Shqipëria. Banorët e vitit 1485 (serbët) që kishin emigruar nga Shushica ishin ven.dosur në Krajinë (rrethina e Kninit të sotëm në Kroaci). Sht yp mark.etingun e p0shtem

Emri serb Shushicë i fshatit ekzistonte para ardhjes së os.manëve dhe vazhdon të jetë edhe sot e kësaj dite. Ka pasur propozime por aty-këtu edhe përdorime jozyrtare pas vitit 2000, që në vend të Shushicës të përdoret emri i fshatit si Gashi (për shkak se shqiptarët e Shushicës janë të këtij fisi ose Gashit të Gurit). Njësoj sikur Shushica, edhe Rrafshi i Dukagjinit ishte thuajse mbi 95% i po.pulluar me sllavë/serbë në vitin 1485. Pas luftërave Austriako-Turke dhe migrimit të serbëve/sllavëve nga Metohija, shqiptarët nga rajoni kodrinor i Dukagjinit të Shqipërisë, kur u vendosen në Metohi, ia vënë emrin Rrafshi i Dukagjinit ose njerë.zve të ardhur nga Kodra e Dukagjinit të Shqipërisë.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Amaneti Patriarkut Irinej “Amanet Kosovën, mos ua falni shqiptarëve“!

Amaneti i fundit i Patriarkut serb Irinej, para së të h umbte j etën nga…

1 hour ago
  • Aktualitete

Zemaj:Do e rrezojme kete Qeveri se shpejti o popull

Ishministri i Shendetesise, Armend Zemaj, ka shpjeguar rrethanat e ngjar.jeve qe ndodhen naten e se…

1 hour ago
  • Aktualitete

Vulin: Kosova është e jona së shpejti do ia lëmë emrin Serbia e Vogël!

Ministri i Mbrojtjes i Serbisë, Aleksandar Vulin, përsëriti sot se presidenti i Serbisë është, duhet…

1 hour ago
  • Aktualitete

Arben Gashi: O Albin po të ishim ne në Qeveri, liberalizimi i vizave do ishte kryer!

Shefi i grupit parlamentar të LDK, Arben Gashi gjate konferences se sotme ka berë me…

1 hour ago
  • Aktualitete

Enver Hoxhaj:Vjosës e Albinit spo iu intereson për popull,vetëm për karrige e para

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të PDK-së, Enver Hoxhaj, në seancën e sotme të jashtëzakonshme…

1 hour ago
  • Aktualitete

Kurti: Vuçiq po kërkon “bosnjëzimin” e Kosovës. “Nuk ka me pa atë ëndërr”

Në një intervistë ekskluzive për “Pobjeda”, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, thotë se ndaj vendeve…

1 hour ago