Categories: Aktualitete

Albin Kurti “Dukati E Shqiptarise” Nuk Po Heq Dore Nga Bashkimi Kombetar – Ja Deklarata E Tij E Fundit Qe Dridhi Serbine Dhe Nderkombetaret

Advertisement

Kurti i kth,ehet temës për bashk,imin kombëtar: Synimet tona mbes,in të njëjta.Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti në përvjet,orin e 16 të themelimit të partisë së tij, është shpr,ehur se bashkimi kombë,tar mbetet pjesë e prog,ramit të tyre.Kurti gjatë konfere,ncës për medie, që u mbajt në vend,in ku edhe u themelua fillim,isht Lëvizja Vetëvendosje, tha se “Edhe në programin e LVV-së bashk,imi kombëtar, që është më sh,umë se bash,kim me Shqipërinë, shihet si int,encë historike që nuk e përzg,jedhim ne por ajo neve”.“Aq e thellë është sa që nuk mu,nd të thu,het se përzgj,edhet si një produkt”, është shprehur Kurti.Ai tha se

“Altern,ativa jonë qeverisëse është po ajo dhe syn,imet tona vazhdojnë të mbesin të një,jta”.“Alternativa jonë qeveri,sëse është po ajo edhe synimet tona vazhdoj,në të mbeten të njëjta, mirëpo ne përdorim gjithnjë e më shumë më,nyra, gjithnjë e më shumë meka,nizma e instrumente për ta realizuar qëll,imin e njëjtë, të bëjmë hapa drejt afri,mit me Republikën e Shqipërisë dhe t’i ndihmojmë shqipta,rët kudo që janë në Ballkan që të faktoriz,ohen sa më shumë e sa më shpejt“, tha ai.”, theksoi Kurti.JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HASPRENI E MAR KET!NGUT ME POSHTE

Po as,htu Kurti, ka falënderuar të gjitha aktivistët e kësaj lëvi,zjeje në 16-vjetorin e themelimit të këtij subjekti politik.“Ju falënde,rohem të gjithë atyre që për 16 vjet e kanë ndihmuar lëvizjen tonë dhe kanë bërë që të jemi këtu ku jemi në kuptimin e përmasës së një subjekti që tash e dy herë i fiton zgjedhjet në Kosovë dhe ka grupin më të madh parlamentar në historinë e Kos,ovës”, ka thënë Kurti, njofton Klank,osova.tv.Ai përmendi se gjatë këtyre viteve kanë pasur mome,nte të lumtura e të vështira.“Përgjatë këtyre viteve kemi pasur shum,ë qaste të lumtura dhe të vështira e të rënda në VV. Duhet t’i kujt,ojmë Bon Balajn, Arben Xheladinin, Astrit Deharin, Arbnor Deharin e sh,umë e shumë të tjerë, kontributi i të cilëve

ndjehet përd,itë tek strukturat tona”.Kur,ti ka thënë se Lëvizja Vetëvendosje i ka fituar për 16 vjet be te,jat e vogla dhe të mes,me, por që pas 14 shkurtit ndodhet para betejës së madhe.“Kemi shumë punë për,para por be te,jat e vogla dhe të mesme janë fit,uar që ta kemi shansin për be tejë,n e madhe. 14 shkurtin nuk e shohim si datë kur fitu,am, kur duhet të pushojmë e rehatohemi por si shans për be te,jën e madhe – për bërjen Kosovës republikë me drej,tësi…”, u shpreh ai.Në anën tjetër kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, njëri nga bashkë,punëtorët kryesor të Kurtit që nga themelimi i LVV-së kujtoi disa nga mom,entet e 16 viteve më parë.JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HASPRENI E MAR KET!NGUT ME POSHTE

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Si e vlërsoni qeverinë Kurti deri më tani?

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Albin Kurti, bashkë me 12 ministrat e kabinetit qeverisës, kanë…

51 mins ago
  • Aktualitete

”Ditën më të zezë Kosovës ia kanë sjellë vetë udhëheqësit e saj”. A PAJTOHENI?

“Sipas kushteve që parashtron pala serbe në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel, përveC…

53 mins ago
  • Aktualitete

Kurti në Bruksel: Na liberalizoni vizat që të besojmë te BE-ja

Kryeministri Albin Kurti edhe sot në Bruksel ka kërkuar liberalizimin e vizave për Kosovën. Kurti…

54 mins ago
  • Aktualitete

Kjo është shtëpia “modeste” në Marigona Residence ku jeton Ramush Haradinaj (VIDEO)

Shtëpinë e ndërtuar me mjete vetanake dhe me ndihmë nga bashk.ëluf.tëtarët menjëherë pas luf.tës në…

56 mins ago
  • Aktualitete

Kurti “me dy fytyra” dje e lavdonte e sot e akuzon diasporën, ata janë “rreziku i parë..do ta sjellin virusin…”

Kr yeministri Albin Kurti duket se ka ndërruar mendje në relacion me diasporën. Ai deri…

57 mins ago
  • Aktualitete

Rrahman Jasharaj: Albin nëse punët si kryeminstër nuk t’dalin boll, hajde bëhu anëtar i yni

Në emisionin ‘Pressing’ në T7 po diskutohet për përp.lasjen e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti…

59 mins ago