Categories: Aktualitete

Albin Kurti flet per here te pare mbi idene e shkembimit te territoreve. Ja çfare domethene kjo gje

Advertisement

Kurti: Ideja e shkëmbimit të te,rritoreve është shumë e gjallë në Beograd.Kryeministri Albin Kurti në një interv,istë për Al Jazeera ka folur për dialogun Kosovë-Serbi dhe për mën,yrën se si dëshiron të zgjidhë problemin me shtetin fqinj.Ai tha se shkëmb,imi i territoreve ka vdekur si projekt, por se ideja është e gja,llë në Beogradin zyrtar, përkundër se vetë nuk do ta pranonte asnjë,herë, njofton Klan Kosova.JU FTOJM TE SHT YPNI ME POS HT DUKE NA E MUNDESUAR MIREMBAJTJEN E KESAJ FAQE FLM

“Shkëmbimi i territoreve nuk është as zgjidh,je. Do t’i bënte gjërat më keq. Unë dua zgjidhje demokratike, zgjidh,je paqësore dhe shkëmbimi i territoreve është rrugë që na çon në konfI,iktet e të 90-ve dhe që nuk do të mbetej kon fI,ikt veç në mes Kosovës dhe Serbisë, por do shpërndah,ej edhe në Ballkanin Perëndimor. Unë s’e pëlqej këtë mënyrë të të bërit

politikë ku preside,ntët apo kryeministrat mendojnë se janë mon,arkë të mesjetës dhe që territorin e shtetit e konsiderojnë si pronë private e shtetin si shtëpinë e tyre. Kështu që unë e kundërsh,toj këtë model që i bën gjërat më keq se që janë. Projekti për shkëmbime territoresh përfund,imisht ka dështuar, por ideja s’ka vdekur dhe është shumë e gjall,ë në Beograd, sepse të gjithë vendet fqinje të Beogradit si Bosnje e Hercegovina, Mali i Zi, Kosova dhe Maqedonia e Veriut që nuk janë të integ,ruara në BE, fatkeqësisht Beogradi i konsideron shtete të përkohshme dhe duke imitu,ar federatën ruse dëshiron t’i forcojë fak,torët

e vet në shtete fqinje si parash,tete satelite në mënyrë që t’i bëjë fqinjët e vet jofun,ksionalë, por kjo s’ka gjasa të ndodhë me Republikën e Kosovës. Pavarësia e Kosovës qëndron dhe ne do të forco,hemi si shtet me institucione funksionale, duke dalë nga krizat ekon,omike dhe duke shkuar drejt Perëndimit, një gjë që s’e vëmë kurrë në pikë,pyetje, si dhe ne aspirojmë të bashk,ohemi në NA TO dhe BE”.Kurti ka thënë se integrimi i serbëv,e të Kosovës do të ndodhë përmes ekonomisë derisa përm,endi Beogradin si pengesë për këtë qëllim meqë, sipas

Advertisement

tij, po i për,dor ata për synimet e tij hegjemoniste.Po ashtu, Kurti sqaroi edhe ren,ditjen e prior,iteteve të tij ku në tri vendet e para nuk zuri dialogun me Serbinë. Ai tha se kjo rend,itje ishte kërkesë dhe nevojë e qyte,tarëve të Kosovës edhe pse marrë,dhëniet e Kosovës me Serbinë janë të rëndë,sishme.JU FTOJM TE SHT YPNI ME POS HT DUKE NA E MUNDESUAR MIREMBAJTJEN E KESAJ FAQE FLM

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Kush i pari u vendos në Ballkan – serbët apo shqiptarët?

Serbët nganjëherë janë edhe për keqardhje! Një pjesë e mirë e tyre ende besojnë se…

8 hours ago
  • Aktualitete

I gjithe Ballkani ne “KEMBE” te tronditur. Albin Kurtit i vjen perkrahje e madhe nga Gjermania

Nils Schmid ka pub.likuar nje video ne rrjetin social Twitter, ku ka shprehur hapur mbesh…

8 hours ago
  • Aktualitete

Ganimetja bën thirrje për rrëzimin e qeverisë Kurti: ‘Na lodhën tu na rrejt hajnat’

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Ganimete Musliu, e ka kritikuar kryeministrin e Kosovës, Albin…

8 hours ago
  • Aktualitete

LAJM I MADH – Nga SHBA përgjigjen a e pranojnë bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?

A e pranon SHBA bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?Ndihmës Sekretari Amerikan i Shtetit, Matthew Palmer…

8 hours ago
  • Aktualitete

Ish gruaja e Edi Ramës tregon historinë e prishjes së martesës: Linda Rama është një grua dinake që shkaktoi shum depresion te Gregu

Para 35 vitesh Matilda Makoçi ishte një nga ikonat dhe portretet më premtuese të kinematografisë…

10 hours ago
  • Aktualitete

Nga ora me diamante tek miliona sende me vlerë / Rama zbulon se çfarë fshihet në bodrumin e Kryeministrisë(VIDEO)

Kryeministri Edi Rama mbrëmjen e djeshme dha një intervistë për Blendi Fevziun, ku ka zbuluar…

11 hours ago