Categories: Aktualitete

Ar.miku i përbetuar i shqiptarëve gjendet më në fund prapa gri.lave, ai porosiste shfar.osjen e popullit shqiptarë

Ish-deputeti grek i Agi.mit të Artë, Christos Pappas, i njohur edhe si një arm.ik i bet.uar i shqiptarëve, u pra.ngos më 1 korrik pasi ishte fsh.ehur Athinë në shtëpinë e një gruaje 52-vjeçare nga Ukraina. Kanë qenë autor.itetet greke që kanë pub.likuar detaje të reja nga opera.cioni që çoi në arre.stimin.

Advertisement

Sipas njoftimeve që iu bënë dje medias greke, bëhet fjalë për një telefonatë ano.nime në rajonin e policisë që vendosi në di.jeni autori.tetet për fshe.hjen e tij në një god.inë në një lagje pranë qendrës së Athinës. Pas kësaj tele.fonate agje.ntët u vu.në në lëvizje për të kontr.olluar dhe surv.ejuar të gjitha lëvizjet në zonë që ç.uan në pran.gosjen e Pappas.

Ndërkaq, avokati i ish-deputetit e ka he.dhur poshtë pl.anin e arra.tisjes së Pappas jashtë vendit. Sipas tij, Christos Pappas nuk kishte në plan të shko.nte jashtë vendit.“Ajo që unë di dhe besoj është se ai donte të shma.ngte dën.imin e gj.atë” tha avokati.Por mediat greke ba.zuar te informac.ionet nga autoritetet flasin për një pl.an arra.tisje të Pappas për në Itali, me anije, ose nga Patra ose Igumenica. Sipas policisë, ske.narët për arr.atis.jen e tij jashtë Greqisë ishin dy: ose me let.ra fa.lse, ose duke u fsh.ehur në një ka.mion me mallra, shoferi i së cilit do të ishte në “rrjetin” e mbështetësve të Christos Pappas.Por zb.ulimi nga agjentët bllokoi planet. Papas është dën.uar me 13 vite burg për dre.jtim orga.nizate kri.mina.le.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

5 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

5 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

5 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

5 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

5 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

5 hours ago