Categories: Aktualitete

Cili nga keta dy mendoni se është më i mirë si Kryem.inistër: Thaçi apo Kurti ?

Albin Kurti poli.tikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye mi.nistri i Kosoves prej 3 shkurtit 2020 deri ne 25 mars 2020. Tani nga sot me 22 mars 2021 merr dety.ren e Kryemi.nistrit prape pas zgjedh.jeve te 14 shkurtit. Prej janarit 2018 eshte krye.tari i par.tise se Levizjes Vete vendosje, te cilen e themeloi dhe e drej.toi ne vitet 2005 deri me 2014.

Advertisement

Hashim Thaçi eshte presi.denti i peste i Republikes se Kosoves. Ai ishte krye ministri i pare i Kosoves se pavarur, Mini.ster i Jashtem dhe Zeve.ndes kryemi.nistr ne kabinetin e ri te krye.suar nga Isa Mustafa, i cili mori detyren me 12 dhjetor 2014. Thaçi ishte gjith ashtu kreu i Par.tise Demo.kratike te Kosoves.

Ai u ngrit ne rend te pare si kreu pol.itik i Ush.trise Çlirimtare te Kosoves. Nder kohe, ai sherbeu gjithashtu si kreu i nje qeve.rie te perkohshme ne fund dhe menjehere pas lu.ftes ne vitin 1999.

Votoni ne sondazhin online te meposhtem dhe shprehni mendimin tuaj, kush eshte me i mire si polit.ikan per Kosoven, Albin Kurti apo Hashim Thaci.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

SONDAZH:Kush mendoni se është politikan me i mirë: Thaçi apo Kurti ? Komentoni

albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej…

23 mins ago
  • Aktualitete

Ambasadori palestinez në Serbi: Nuk do ta njohim Kosovën!

Ambasadori i Pa.lest.inës në Serbi, Mohammed Nabhan ka bërë thirrje tek vendet arabe që t’i…

26 mins ago
  • Aktualitete

LAJMI I FUNDIT Nga Haga per Hashim Thaçin teper e rende qfar u zbulua

Mbrojtja e ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi ka dorëzuar në Dhomat e Spec ializuara dhe…

31 mins ago
  • Aktualitete

Grekët në delirium/ Ikona greke prap këndon shqip edhe thotë: ‘Emigrantët shqiptarë meritojnë edhe më shumë se kaq’

Dasho Kurti kompozitori dhe muzikanti i njohur shqiptar në Greqi këtë të mërkurë ishte i…

38 mins ago
  • Aktualitete

Bekë Berisha: Do tia n.xij jetën Albin Kurtit

Kandidati për deputet nga koalicioni AAK-PSD, Bekë Berisha, ka folur për rolin e dep.utetëve të…

42 mins ago
  • Aktualitete

Grekët në delirium/ Ikona greke prap këndon shqip edhe thotë: ‘Emigrantët shqiptarë meritojnë edhe më shumë se kaq’

Dasho Kurti kompozitori dhe muzikanti i njohur shqiptar në Greqi këtë të mërkurë ishte i…

1 hour ago