Categories: Aktualitete

Cili nga keta dy mendoni se është më i mirë si Kryeministër: Thaçi apo Kurti ?

Albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej 3 shkurtit 2020 deri ne 25 mars 2020. Tani nga sot me 22 mars 2021 merr dety.ren e Kryeministrit prape pas zgjedh.jeve te 14 shkurtit. Prej janarit 2018 eshte krye.tari i partise se Levizjes Vete vendosje, te cilen e themeloi dhe e drej.toi ne vitet 2005 deri me 2014.

Advertisement

Hashim Thaçi eshte presi.denti i peste i Republikes se Kosoves. Ai ishte krye ministri i pare i Kosoves se pavarur, Minister i Jashtem dhe Zevendes kryeministr ne kabinetin e ri te krye.suar nga Isa Mustafa, i cili mori detyren me 12 dhjetor 2014. Thaçi ishte gjith ashtu kreu i Partise Demo.kratike te Kosoves.

Ai u ngrit ne rend te pare si kreu politik i Ush.trise Çlirimtare te Kosoves. Nder kohe, ai sherbeu gjithashtu si kreu i nje qeve.rie te perkohshme ne fund dhe menjehere pas lu.ftes ne vitin 1999.Votoni ne sondazhin online te meposhtem dhe shprehni mendimin tuaj, kush eshte me i mire si politikan per Kosoven, Albin Kurti apo Hashim Thaci.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

5 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

5 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

6 hours ago