Categories: Aktualitete

Dibrani i vetëm apo shqiptari i vetëm në planet që gu.xoi dhe i tha të vërtetën Enver Hoxhës: Po vr.et popullin, po i kthen në skll.evërm

Të paktë ishin ata burra shqiptarë që guxuan dhe i dolën kundër Enver Hoxhës. Fati i tyre dihej. Pus.hka.tim, me ose pa gj.yq!
Por kishte edhe nga ata që gux.uan më shumë duke i shkruar një letër ish-dik.tato.rit duke i pl.asur në sy të vë.rtetën e kri.meve të ko.muniz.mit. Edip Tërshana, u pus.hkatu më 18 janar të 1948. Ai u bë sim.bol kundër dik.tatu.rës së Enver Hoxhës.

Advertisement

Letra thuhet se u gjet në xhe.pin e tij nga het.uesi por fatmirësisht u ruajt. Tërshana i shkruan Enver Hoxhës se është kundër dik.tat.urës e cila po vr.et popullin shqiptar. Ai e ak.uzon edhe për bashkëpunimin me Jugosllavinë, ku sipas tij Hoxha ia fali Kosovën.

Ja letra e plotë:Enver! Ide.ali Kombëtar më ka ba që jam kundra Lëvizjes Nacional Çli.rimtare. Unë isha në Dibër krijuesi i saj. Lëv.izja Nacional Çli.rimtare është në trad.hëti e Atdheut, se jo vetëm që hoqi dorë nga Kosova e Dibra, por sot me Pushtetin Popullor Shqipëria është në ro.bëri të Beligradit politikisht dhe ekonomisht. Sot organizatorët Sllavë janë ata që drejtojnë punët shtetnore dhe para shtetnore. Kjo është tra.dhti. Sot politika e jashtëme e juaj sllave, ka shkaktuar që UNB të jetë ku.ndër nesh, hu.mbin shumë miq; kjo është Tra.dhti.

Jam ku ndra për vr.asjet me G.jyq dhe pa Gjy.q, që i bëhen këtij Populli, pse kështu don sllavi. Për 20000-30000 shqiptarë që de.rgjen në bu.rg se s’janë “Kom.unista” sllavë. Kjo është tra.dhti. Jam kundra se e pla.çkiti. Ky është pushteti, që var.fënoi tregun shqiptar për të vesh kl.yshët e Rusisë dhe e la popullin by.th-lak.uriq, ndërkoh, qëne kishim për 20 vjet rresht –mba.thje, kjo është pra trad.htia.

Jam kun dra këtij Pushteti, se është spekulator tue grabit popullin me Ligj dhe mallin e sek.ues.truar nga tregëtarët po ja shet ma shtrejt se ç’e kishin ata, duke lanë në rrugë një numër familjesh të tregtarëve, kinse speku.llatorë. Kurse Pushteti është më speku.llator, se ja mori misrin 10 lekë e ja shiti 11.50; ja mori grunin 10 lekë ja shiti 15, mori duhanin 15-20 Fr, ja shiti 100-120 Fr.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Kush i pari u vendos në Ballkan – serbët apo shqiptarët?

Serbët nganjëherë janë edhe për keqardhje! Një pjesë e mirë e tyre ende besojnë se…

9 hours ago
  • Aktualitete

I gjithe Ballkani ne “KEMBE” te tronditur. Albin Kurtit i vjen perkrahje e madhe nga Gjermania

Nils Schmid ka pub.likuar nje video ne rrjetin social Twitter, ku ka shprehur hapur mbesh…

9 hours ago
  • Aktualitete

Ganimetja bën thirrje për rrëzimin e qeverisë Kurti: ‘Na lodhën tu na rrejt hajnat’

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Ganimete Musliu, e ka kritikuar kryeministrin e Kosovës, Albin…

9 hours ago
  • Aktualitete

LAJM I MADH – Nga SHBA përgjigjen a e pranojnë bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?

A e pranon SHBA bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?Ndihmës Sekretari Amerikan i Shtetit, Matthew Palmer…

9 hours ago
  • Aktualitete

Ish gruaja e Edi Ramës tregon historinë e prishjes së martesës: Linda Rama është një grua dinake që shkaktoi shum depresion te Gregu

Para 35 vitesh Matilda Makoçi ishte një nga ikonat dhe portretet më premtuese të kinematografisë…

10 hours ago
  • Aktualitete

Nga ora me diamante tek miliona sende me vlerë / Rama zbulon se çfarë fshihet në bodrumin e Kryeministrisë(VIDEO)

Kryeministri Edi Rama mbrëmjen e djeshme dha një intervistë për Blendi Fevziun, ku ka zbuluar…

11 hours ago