Categories: Aktualitete

“Do t’ju vijmë edhe në shtëpi për t’ju va ksίnuar”, nisi fushata e va ksίnimit “derë më derë”

Shteti i Perusë ka nisur fushatën e va ksίnimit “derë më derë” për të shmangur valën e tretë të vak sίnimit.Pasi siguroi tre milionë d oza të vaksίnës kineze Sinofarm, presidenti peruan u ka dërguar porosi shtetasve të vet se do t’u shkojë në shtëpi për t’i vaksίnuar.

Advertisement

“Do të shkojmë në lagje, shkolla, parqe, salla sportive, dyqane e deri në stadiume.Do t’ju vijmë edhe në shtëpi për t’ju vaksίnuar”, ka thënë presidenti i Perusë, Pedro Castillo.
Ai planifikon që 50 për qind e popullsisë të jetë e vaksίnuar deri në fund të shtatorit. Peruja ka nisur vaksίnimin në muajin shkurt. Deri më tani janë shpërndarë 20 milionë d oza. Rreth 9 milionë banorë janë vaksίnuar plotësisht, që përbëjnë 31 për qind të krejt popullsisë.Peruja ka mesataren më të lartë të v dekjeve nga Kovίd në botë.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

A ka përhajr, Ganimete Musliu vendos ti jep fund beqaris me këtë person që e njihni të gjithë

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Ganimete Musliu asnjëherë pothuajse nuk ka bërë publike diçka nga…

21 mins ago
  • Aktualitete

A do e votonit Xhavit Halitin për President në vend të Vjosës?PO apo JO?

Haliti është ndër njerëzit më të paprekshëm në PDK, dhe në vazhdimësi ka qenë në…

23 mins ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

24 mins ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

25 mins ago
  • Aktualitete

Si agjente e Enver Hoxhës: Si ndodhi arr.atisja e Vaçe Zelës gjatë turneut në Greqi dhe pse u zem.ërua sigurimi

Nga Emisioni “Vetting” : “Pallati i madh i Kulturës”, mban titullin do.sja e Sigu.rimit të…

26 mins ago
  • Aktualitete

SONDAZH:Kush mendoni se është politikan me i mirë: Thaçi apo Kurti ? Komentoni

albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej…

1 hour ago