Categories: Aktualitete

E FUNDIT/ Albin Kurti Jo Vetem Qe Po E Bene Kosoven Me DETI Ne Mal Te Zi Por Edhe Ne Kroaci – Detajet Ne Vazhdim Po Trondisin Qytetaret. Pushimet Do I Bejme Ne Kosove Prej Tash E Tutje

E FUNDIT/ Albin Kurti Jo Vetem Qe Po E Bene Kosoven Me DETI Ne Mal Te Zi Por Edhe Ne Kroaci – Detajet Ne Vazhdim Po Trondisin Qytetaret. Pushimet Do I Bejme Ne Kosove Prej Tash E Tutje

Advertisement

Jo vetëm në Mal të Zi, këto janë sht etet ku Kosova llogarit se ka prona.Një pa di e Kosovës ndaj Malit të Zi, përmes së cilës po kërk,ohet kthimi i pronësisë së 4 mijë e 500 metrave katrorë tokë në shëtitoren “Rafailoviq”, ka kthyer vëmendjen te pronat e tjera që Kosova thuhet se i ka jashtë vendit. Sipas të dhënave të Agjencisë Kosovare të Privatizimit, Kosova ka 163 prona nëpër shtete tjera. Por, çfarë pro,nash janë dhe në cilat shtete gjenden? Hotele, toka, ndërtesa

admini,strative, lokale, depo, zyre e fabrikë, janë vetëm disa prej aset,eve që Kosova i ka në listën e pronave të saj jashtë vendit. Këto prona gjenden në qytete të ndryshme të shte,teve që ishin pjesë e Jugollavisë.Për numrin total të pron,ave që ka vendi nëpër shtetet e tjera, llojin e tyre dhe qytetet ku ndodh,en kanë folur nga Agjencia Kosovare e Privatizimit.Nga Zyra për Media e AKP’së i kanë thënë Gazetës Express se ata kanë në evidencë 163 prona të Kosovës jash,të vendit, shumica e të cilave janë loka,le dhe zyre.Numri më i madh i tyre gjenden në Serbi dhe Mal të Zi. Shtete tjera ku ndodhen pr,ona të tilla janë edhe Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia e Veriut, Kroacia dhe Sllovenia.

“Sipas të dhën,ave që ka Agjencia Kosovare e Privatizimit, në bazë të deklarimeve të ish menaxh,menteve të ndërmarrjeve shoqërore dhe në bazë të dokumentac,ionit të siguruar, AKP i ka në evidencën e saj 163 prona shoq,ërore që ju përkasin Ndërmarrjeve Shoqërore të ndryshme nëpër shtete të dala nga ish Jugosllavia. Prej 163 pron,ave shoqërore jashtë vendit shumica janë lokale dhe zyra”, kanë dekr,uar nga AKP’ja.Nga ky institucion thonë se në vazhdimësi zhvillojnë procedur,a administrative dhe gjyqësore në këto shtete për këto prona. I vetmi vend ku pamu,ndësohen procedura,t e tilla është Serbia, meqenëse AKP’ja pengohet që të ketë qasje li gjore në dokumen,tacion.“Me përjashtim të Republikës së Serbisë, shtet në të cilin AKP pengo,het të ketë qasje li gjo,re në dokumentacionin administrativ dhe procedura tjera li gjo,re, në shtetet tjera AKP zhvillon në vazhdi,mësi procedura administrative dhe gjh,yqës ore në emër të Ndërmarrjeve Shoqërore, për posedim li gjor të këtyre pronave.Procesi i posedimit faktit dhe juridik i pronave në fjalë, mbetet sfide jo e lehtë për AKP dhe Ndërmarrjet Shoqërore, duke marrë parasysh rrethanat shumëvjeçare të zhvilli,meve politike dhe kornizës li gjo,re të shteteve përkatëse”, thuhet në përgjigjet e AKP’së drejtuar Gazetës Express.
DOKUMENT-LISTA E ASETEVE JASHTË KOSOVËS

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Amaneti Patriarkut Irinej “Amanet Kosovën, mos ua falni shqiptarëve“!

Amaneti i fundit i Patriarkut serb Irinej, para së të h umbte j etën nga…

39 mins ago
  • Aktualitete

Zemaj:Do e rrezojme kete Qeveri se shpejti o popull

Ishministri i Shendetesise, Armend Zemaj, ka shpjeguar rrethanat e ngjar.jeve qe ndodhen naten e se…

41 mins ago
  • Aktualitete

Vulin: Kosova është e jona së shpejti do ia lëmë emrin Serbia e Vogël!

Ministri i Mbrojtjes i Serbisë, Aleksandar Vulin, përsëriti sot se presidenti i Serbisë është, duhet…

43 mins ago
  • Aktualitete

Arben Gashi: O Albin po të ishim ne në Qeveri, liberalizimi i vizave do ishte kryer!

Shefi i grupit parlamentar të LDK, Arben Gashi gjate konferences se sotme ka berë me…

45 mins ago
  • Aktualitete

Enver Hoxhaj:Vjosës e Albinit spo iu intereson për popull,vetëm për karrige e para

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të PDK-së, Enver Hoxhaj, në seancën e sotme të jashtëzakonshme…

47 mins ago
  • Aktualitete

Kurti: Vuçiq po kërkon “bosnjëzimin” e Kosovës. “Nuk ka me pa atë ëndërr”

Në një intervistë ekskluzive për “Pobjeda”, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, thotë se ndaj vendeve…

48 mins ago