Categories: Aktualitete

E fundit: Propozohet qe nga trusti te tërhiqen perseri 20%-30% te kursimeve!A PAJTOHENI?

Advertisement

Sipas një burimi të besueshëm mbrenda kabinetit të Kryeministrit Kurti, Qeveria e Kosovës është duke përgaditur pako financiare që t’iu dilet në ndihmë qytetarëve të Kosovës me qëllim të përballimit t’rritjes së çmimeve.

Rritja e çmimeve në nivel global, sidomos për artikujt elementar, që është duke ndodhur, ka përfshi në mas të madhe edhe Kosovën.

Kosova, edhe ashtu në nivel të ulët ekonomik, kjo ngritje e çmimeve ka filluar të ndihet me të madhe në xhepin e qytetarit, ku do të jetë e vështirë të përballohet kjo situatë.

Qeveria e Kosovës, nën udhëheqjen e Kryeministrit Kurti, duke pare situatën që do të rëndohet edhe më shumë, është duke shqyrtuar mundësinë, që përmes Trustit Pensional të Kosovës, t’iu mundësoj qytetarëve të tërheqin një sasi të hollave që i kanë të grumbulluara në këtë fond.

Advertisement

Sipas burimit që kemi mbrenda kabinetit të Kryeministrit Kurti, po thuaj kjo qështje është e mbyllur, por vetëm ështu duke u diskutuar shuma që do të tërhiqet ku është propozuar shuma 20 ose 30%.

E gjithë kjo mbetet të shifet gjatë muajit dhjetor të këtij viti, kur edhe është planifikuar të miratohet kjo pako financiare.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Si e vlërsoni qeverinë Kurti deri më tani?

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Albin Kurti, bashkë me 12 ministrat e kabinetit qeverisës, kanë…

48 mins ago
  • Aktualitete

”Ditën më të zezë Kosovës ia kanë sjellë vetë udhëheqësit e saj”. A PAJTOHENI?

“Sipas kushteve që parashtron pala serbe në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel, përveC…

50 mins ago
  • Aktualitete

Kurti në Bruksel: Na liberalizoni vizat që të besojmë te BE-ja

Kryeministri Albin Kurti edhe sot në Bruksel ka kërkuar liberalizimin e vizave për Kosovën. Kurti…

51 mins ago
  • Aktualitete

Kjo është shtëpia “modeste” në Marigona Residence ku jeton Ramush Haradinaj (VIDEO)

Shtëpinë e ndërtuar me mjete vetanake dhe me ndihmë nga bashk.ëluf.tëtarët menjëherë pas luf.tës në…

52 mins ago
  • Aktualitete

Kurti “me dy fytyra” dje e lavdonte e sot e akuzon diasporën, ata janë “rreziku i parë..do ta sjellin virusin…”

Kr yeministri Albin Kurti duket se ka ndërruar mendje në relacion me diasporën. Ai deri…

54 mins ago
  • Aktualitete

Rrahman Jasharaj: Albin nëse punët si kryeminstër nuk t’dalin boll, hajde bëhu anëtar i yni

Në emisionin ‘Pressing’ në T7 po diskutohet për përp.lasjen e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti…

56 mins ago