Categories: Aktualitete

E FUNDIT / SHBA kërkojnë arr.est.imin e Sali Berishës, Yuri Kim dy mesazhe Krajës për do.sjen e zezë

Vendimi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për të shpallur ‘no.n grata’ Sali Berishën dhe Familjen e tij, për kor.rupsion madhor, pe.ngim të drejtësisë dhe mi.nim të demo.kracisë në Shqipëri, është një pro.vë vendi.mtare dhe historike për SPAK, për të nisur god.itjen e korr.upsionit në nivele të larta në vend.

Advertisement

Pre.sioni mbi SPAK është shtuar pas urd.hrit të presidentit amerikan Joe Biden, i cili i ka shpallur zyr.tarisht lu.ftë korr.upsionit në Shqipëri, duke nisur me bllo.kimin e pasurive të push.tetarëve dhe ish push.tetarëve të korr.uptuar shqiptarë kudo në botë.Pas dhjetëra mesazhesh paralaj.mëruese, amerikanët ‘bom.bar.duan’ Sali Berishën dhe familjen e tij në 19 maj 2021, duke e futur në lis.tën e zezë. Ky vendim ishte një parala.jmërim serioz edhe për ale.atin e tij, Ilir Meta, i cili duket se është dor.ëzuar, pas shka.rkimit dhe asgj.ësimit të LSI.

Edhe pse kanë kaluar 4 muaj nga god.itja historike që amerikanët i dhanë ko.kës së kr.imit dhe korr.upsionit në Shqipëri, deri më sot, SPAK nuk ka regj.istruar një çështje pen.ale për Sali Berishën.

Ky qën.drim i SPAK është një go.ditje ndaj vendimit të SHBA kun.dër Berishës, pasi duke mos nisur një het.im, mbështet alibinë e Berishës për mungesën e pro.nave në do.sje. Në këto rrethana, ambasadorja amerikane në Tiranë, Yuri Kim, i dha dje dy mes.azhe të forta SPAK dhe drejtuesit të saj, Arben Kraja.Së pari, ambasadorja Yuri Kim gara.ntoi se do.sja që amerikanët kanë përgatitur për Sali Berishën dhe Familjen e tij, përmban pr.ova dhe fakte kon.krete, të mbledhura për vite me radhë dhe të shqyr.tuara përmes një procesi serioz. Pro.vat për korr.upsionin mad.hor të Sali Berishës kanë kaluar në disa fil.tra dhe në shumë nivele, deri kur janë par.aqitur tek Sekretari Amerikan i Shtetit, Antony Blinken. Pra, do.sja është një material volum.inoz pe.nal.

Yuri Kim tha se “Tani, e gjitha ka të bëjë me fa.ktet. Dhe do t’ju them që procesi për përc.aktimin e individëve, sidomos individëve të rëndësishëm, është një pro.ces shumë i gjatë dhe shumë tërësor. Dhe, në kohën kur një vendim shkon përpara Sekretarit të Shtetit, pra që të nënshkruhet nga Sekretari i Shtetit, ai ka kaluar nëpër shumë e shumë nivele shqyrtimi. Mendoj se është e drejtë të thuhet që në shumicën e rasteve, në të gjitha rastet, dhe nuk flas vetëm për Shqipërinë, po flas për të gjithë botën, në momentin kur dikush përcaktohet nga Sekretari i Shtetit për korr.upsion domethënës, zakonisht është shumë e dukshme. Dhe mendoj se ata që thonë se janë të ha.bitur, me gjasë nuk po tregohen fort të sinqertë”.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Prejardhja e emrit Shqiptar! Origjina dhe kuptimi i tij

Pirroja ishte, ndoshta, sundimtari më i shquar i Epirit. Ai, si pasardhës i largët i…

16 hours ago
  • Aktualitete

Berisha bën thirrje drejt demokratëve: Përgatituni për pro.testa që Shqipëria nuk i ka parë kurrë

Ish-kryeministri Sali Berisha ka paralajmëruar pro.testa të demokratëve për humbjen e PD në zgjedhjet e…

16 hours ago
  • Aktualitete

“U stërvit nga C.I.A dhe erdhi me mis.one sek.rete në Shqipëri për të vr.arë Enverin…”/ Historia e rrallë e agj.entit, që u mb.ajt dy v.jet në ar.kivol

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur dhe të bujshme të ashtuquajturës “ba.nda Xhevdet Mustafa”, ku…

16 hours ago
  • Aktualitete

Nikollë Lesi tregon parashikimin e radhës: Berisha arr.estohet, Basha shpëton, PD shkrihet dhe në pushtet rri Rama për shumë gjatë

Nìkollë Lesì ka bërë një tjetër parashìkìm. Në gazetën e tìj “Koha Jonë” është pʋblìkʋar…

16 hours ago