Categories: Aktualitete

Edi Rama me lajme tro.nditëse. Në ditët në vijim do të kemi krizë më të keqe se tër.meti dhe pandemia. Zoti qoftë me ne!

Kry.eministri Edi Rama, ka dalë në një konf.erenc për shtyp, ku ka lajmëruar se Shqipëria do të përballet me kr.izën e jasht.ëzakonshme të energjisë, me të cilët po përballen shumë vende të fuqishme të botës, por edhe vendet e raj.onit.
Rama e quajti këtë kri.zë, të ngjashme me go.ditjen pas tër.metit në Shqipëri dhe pas pan.demisë.

Advertisement

Ai tha se akt.ualisht çmimi mesatar vjetor për blerjen e energjisë nga Shqipëria, është tref.ishuar.

“Vala god.itëse e një tjetër fat.keqësie natyrore kësaj radhe e kombinuar me faktorë gjeop.olitikë dhe man.ovra tregtarë, po vjen drejt Shqipërisë. Nuk është as tër.met, as pa.ndemi dhe as për.mbytje. Nuk kër.cënon je.të njerëzish, por në aspektin eko.nomik dhe soc.ial ka një efekt neg.ativ. Kjo është kri.za e jasht.ëzakonshme energjetike, e cila vetëm sa ka filluar të japë shenjat shqe.tësuese në tregjet e botës”, tha Rama.

Rama tha se Shqipëria do të përballet me kr.izën, por se qe.veria do të bëjë “çfarëdo të jetë e mundur, për të mbr.ojtur shtresat në nevojë, konsu.matorin familjar dhe biznesin e vogël.

“Për Shqipërinë, çmimi mesatar vjetor për blerjen e energjisë është thuajse trefishuar. Për shumë analistë fin.anciar, kjo kr.izë është e ndryshme nga të tjerat. Lidhet me ndryshimet klimatike dhe përpjeket për t’i ndalur ato. Një seri eventesh moti ek.strem, kanë impaktuar ofertën dhe kërkesën për gaz. Edhe Shqipëria, si të gjithë vendet e tjera, është e përfshirë dhe e detyruar të përballet me këtë fur.tunë.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Shqipëria më e fortë si asnjëherë më parë: Baza e NATO-S Në Shqipëri frikë për Greqinë dhe Serbinë!

NATO ka hyrë zyrtarisht në pjesën perëndimore të Ballkanit në një përpjekje për të bllokuar…

3 hours ago
  • Aktualitete

Hoxha Mustafa: Duhet rrespektuar edhe Vuçiq, edhe ai është NJERI

“H.oxha nga Republika e Serbisë: “Ta respektojmë Vuciqin, Kosova është dj.ep i Serbisë. Myftiu nga…

3 hours ago
  • Aktualitete

Sondazh: A mendoni qe nuk jane manipuluar VOTIMET ?! PO-JO

Sondazh i bere online pasi shume qytetare ne kane shkruajtur qe nuk eshte ne rregull…

7 hours ago
  • Aktualitete

Po “tronditet” Opozita Levizja Vetevendosje fiton keto 5 Komuna

Deputetja nga radhët e VV-së, Fitore Pacolli përmes disa postimëve në Facebok ka bërë të…

7 hours ago
  • Aktualitete

E PABESUESHME/ Bekim Jashari po merr “goditje” nga ana e PDK-se dhe Mergim Lushtakut – Ja fjalet e papranueshme

E PABESUESHME/ Bekim Jashari po merr “goditje” nga ana e PDK-se dhe Mergim Lushtakut –…

7 hours ago
  • Aktualitete

Reagimi i Bekim Jasharit per humbjen e zgjedhjeve po le gjithe vendin pa fjale – E PAPRANUESHME

Kandidati për kryetar të Skenderajt, Bekim Jashari, ka thënë se pati vj,ed,hje,s të fitores përmes…

7 hours ago