Categories: Aktualitete

Efekti që po çmend mje ksinë pas marrjes së do zës së parë të vak sinës!

Me përhapjen e vak.sinave C0V1D-19, një grup shkencëtarësh filluan një studim për të krahas.uar përmirësimet e shën detit mendor te njerëzit që morën një vak sinë dhe te ata që nuk e bënë.“Në mars të vitit 2020, ne filluam një panel për të ndjekur ndik.imet e shumta të pan demisë në disa rezultate, përfshirë shën detin mendor. Studiuesit tanë, të cilët janë të anketuar iu përgjigjën sondazh.eve çdo 2 javë ose më shumë, gjë që na ka lejuar të gjurm.ojmë trajektoret në shumë ndryshore, të tilla si shë ndeti mendor dhe statusi i vak sinimit”, ka thënë bashkëpunëtori kryesor i studimit, Dr. Francisco Perez-Arce.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Prejardhja e emrit Shqiptar! Origjina dhe kuptimi i tij

Pirroja ishte, ndoshta, sundimtari më i shquar i Epirit. Ai, si pasardhës i largët i…

16 hours ago
  • Aktualitete

Berisha bën thirrje drejt demokratëve: Përgatituni për pro.testa që Shqipëria nuk i ka parë kurrë

Ish-kryeministri Sali Berisha ka paralajmëruar pro.testa të demokratëve për humbjen e PD në zgjedhjet e…

16 hours ago
  • Aktualitete

“U stërvit nga C.I.A dhe erdhi me mis.one sek.rete në Shqipëri për të vr.arë Enverin…”/ Historia e rrallë e agj.entit, që u mb.ajt dy v.jet në ar.kivol

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur dhe të bujshme të ashtuquajturës “ba.nda Xhevdet Mustafa”, ku…

16 hours ago
  • Aktualitete

Nikollë Lesi tregon parashikimin e radhës: Berisha arr.estohet, Basha shpëton, PD shkrihet dhe në pushtet rri Rama për shumë gjatë

Nìkollë Lesì ka bërë një tjetër parashìkìm. Në gazetën e tìj “Koha Jonë” është pʋblìkʋar…

17 hours ago