Categories: Aktualitete

Fatmir Mediu tregon të vërtetën në SPAK dhe “shokon”Berishën: Shkëlzen Berisha ishte pronar i Gërdecit, telefonata dhe 45 takime me ish-ministrin

Advertisement

Pas Adriatik Llallës, i cili ka marrë rrugët e Evropës për t’i shpë.tuar bur.gut për korr.upsion, një tjetër bashkëpunëtor i Sali Berishës në pla.çkitje dhe vr.asje ma.sive, pritet të dën.ohet nga Gjykata Speciale, me kërkesë të SPAK-u. Hap rjeIAmen e p0shtme dhe ndiq pamjet

Ai është Fatmir Mediu, njeriu i cili kur ishte ministër i Mbrojtjes bëri letrat e biznesit të vd.ekjes në Gërdec, biznes i cili drej.tohej në prapaskenë nga Sali dhe Shkëlzen Berisha. Por, para dër.gimit në gjykatë për dë.nim nga SPAK, Fatmir Mediu do t’i nën.shtrohet një procesi të ri het.imor, i cili përbën një nga rr.eziqet e para ser.ioze për Sali Berishën dhe Familjen e tij.

SPAK do të he.tojë Fatmir Mediun për të zb.uluar se për llogari të kujt i bëri letrat e afe.rës korr.uptive në Gërdec, me pasoja 26 të vd.ekur, 300 të pla.gosur dhe mbi 600 shtë.pi dhe objekte të rra.fshuara. SPAK nuk do të in.vestohet për të zbu.luar pr.ova të reja për kr.imin masiv të 13 viteve më parë, ku deri më sot janë dë.nuar vetëm punëtorët. SPAK thjeshtë do të rivlerësojë pr.ovat që prokuroria inj.oroi në 2008 dhe 2009, me urdhër të Sali Berishës, i cili para.caktoi kufirin se deri ku duhet të shk.onin he.timet. Hap rjeIAmen e p0shtme dhe ndiq pamjet

Janë dhjetëra telefonata dhe rreth 45 takime mes Shkëlzen Berishës dhe Fatmir Mediut për Gërdecin. Telefonat dhe takimet, të gjitha të dokumentuara, konfirmojnë se Berisha e kishte kthyer Mediun në një ar.gat në shë.rbim të Shkëlzenit, për t’i bërë letrat e af.erës.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

5 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

5 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

5 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

5 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

5 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

5 hours ago