Categories: Aktualitete

Filozofi slloven Slavoj Zizek: I lutem Zotit që Bosnja të ketë një Albin Kurti si udhë.heqës

Fil.ozofi slloven Slavoj Zizek: I lutem Zotit që Bosnja të ketë një Albin Kurti si udhëheqës

Advertisement

Njëri nga i fil.ozofët aktual më pro.minent në botë, slloveni Slavoj Zhizhek, ka folur në terma superlativë për kryem.inistrin e Rep.ublikës së Kosovës, Albin Kurti.
Në një intervistë për mediumin boshnjak N1, teksa ka folur për çështje të cilat aktualisht po zotërojnë skenën pol.itike glo.bale, me theks të veçantë zhvillimet në Afganistan, Slavoj Zhizhek, pa margj.inalizuar edhe proceset poli.tike që po përshkojnë arealin e Ballkanit, përfshirë Bosnjën e Kosovën.
Sipas sllovenit, projekti pol.itik që po e imple.menton Albin Kurti është funda.mentuar mbi premsia të forta të demokr.acisë sociale, feminizmit dhe lëvi zjeve të reja shoqërore, të cilat ai i konsideron pozitive.
Më tutje filoz.ofi, Kosovën e ka portretizuar si një shembull ku vlerat modernizuese po aplikohen pa iu nënshtruar ndonjë pres’ioni të jashtëm, siç rëndom ndodhë në një numër të shteteve të tjera të raj.onit të Ballkanit e gjetiu.
“Kosova mund të jetë një model, jo që mode.rnizimi të pranohet si rezultat i një pre.sioni”, tha ai për mediumin N1.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

SONDAZH:Kush mendoni se është politikan me i mirë: Thaçi apo Kurti ? Komentoni

albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej…

25 mins ago
  • Aktualitete

Ambasadori palestinez në Serbi: Nuk do ta njohim Kosovën!

Ambasadori i Pa.lest.inës në Serbi, Mohammed Nabhan ka bërë thirrje tek vendet arabe që t’i…

28 mins ago
  • Aktualitete

LAJMI I FUNDIT Nga Haga per Hashim Thaçin teper e rende qfar u zbulua

Mbrojtja e ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi ka dorëzuar në Dhomat e Spec ializuara dhe…

33 mins ago
  • Aktualitete

Grekët në delirium/ Ikona greke prap këndon shqip edhe thotë: ‘Emigrantët shqiptarë meritojnë edhe më shumë se kaq’

Dasho Kurti kompozitori dhe muzikanti i njohur shqiptar në Greqi këtë të mërkurë ishte i…

40 mins ago
  • Aktualitete

Bekë Berisha: Do tia n.xij jetën Albin Kurtit

Kandidati për deputet nga koalicioni AAK-PSD, Bekë Berisha, ka folur për rolin e dep.utetëve të…

43 mins ago
  • Aktualitete

Grekët në delirium/ Ikona greke prap këndon shqip edhe thotë: ‘Emigrantët shqiptarë meritojnë edhe më shumë se kaq’

Dasho Kurti kompozitori dhe muzikanti i njohur shqiptar në Greqi këtë të mërkurë ishte i…

1 hour ago