Categories: Aktualitete

Gazeta Irlandeze: Si perfituan Millosheviq dhe Saliu prej trα.gje.dise ne Kosove dhe rajon

Slobodan Millosheviç, pres.identi i asaj që ka mbetur në Jugosllavi dhe Sali Berisha, ish-presi.denti i Shqipërisë, kanë qenë ndër udhë.heqësit më des.potikë që u shfaqën në Evropën Li.ndore që nga shkat.ërrimi i sistem.it ko.munist. Të dy burrat paraqiten të aftë për gjithçka në mënyrë që të ruajnë ose rif.itojnë pusht.etin dhe të dy kanë pasur pjesën e tyre për të lua.jtur në ngjarjet tra.gjike në Kosovë.Unë kurrë nuk e kam takuar z. Millosheviç, por kam parë figurinë e tij, në rrobat e bur.gut, duke paraka.luar nëpër rrugët e Beogradit ndërsa një tu.rmë e madhe, më shumë se 100,000 të fortë, u përpoq të mar.shonte në rezi.dencën e tij personale në periferi më të shquar të qytetit.Sigurisht që nuk na lejohej të shkonim diku afër ha.ciendës së një presi.denti, pasuria personale e të cilit vlerësohet të jetë e madhe. Pol.icia u kujdes për këtë. Ata gjithashtu u kujdesën që mjesh.tri i ri i kuk.ullave që man.ipuloi me figura u mor dhe u rrah shumë keq.Z. Millosheviç e di mirë rezon.ancën hist.orike që Kosova ka me serbët dhe ndjenjat nac.iona liste të krijuara nga ngjarjet atje kanë tent.uar të bashkojnë kom.bin pas tij, përkundër armi.qësisë së përgjithshme ndaj tij për çësh.tje të tjera. Prandaj, “karta e Kosovës” është luajtur me sukses nga z. Millosheviç në disa raste me pak kujdes për pa.sojat që mund të ketë mbi banorët e zakonshëm të rajonit.Mano,vrimi i tij i zgjuar pol.itik e ka lejuar atë të mbajë push-te.tin. Kjo është një arritje e jas.htëzakonshme për një njeri që arriti të dë.bojë gjysmë milioni qytetarë të tij në rrugët e krye.qytetit për të mar.shuar kundër tij në një natë të vetme në janar 1997.Përtej kufi.rit në Shqipëri z. Berisha është ak.uzuar për përd.orimin e kri.zës akt.uale për të ri.fituar pres.idencën e vendit të tij. Si pres.ident, z. Berisha krijoi urr.ejtjen mes njerëzve të tij derisa, në mars të vitit 1997 , i gjithë vendi u sh.emb në një ka.os të arm.atos.ur. Një valë shqetë.simesh përfshiu Shqipërinë nga veriu në jug. Pothuajse çdo de.po ush.tarake në tokë u ba.stis dhe brenda dy javësh pothuajse çdo mashkull i rritur në Shqipëri kishte një pus.hkë su.lmi. Është vlerësuar se më shumë se një milion a.rmë kishin rënë në duart e pop.ullatës civ.ile.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Kush i pari u vendos në Ballkan – serbët apo shqiptarët?

Serbët nganjëherë janë edhe për keqardhje! Një pjesë e mirë e tyre ende besojnë se…

17 mins ago
  • Aktualitete

I gjithe Ballkani ne “KEMBE” te tronditur. Albin Kurtit i vjen perkrahje e madhe nga Gjermania

Nils Schmid ka pub.likuar nje video ne rrjetin social Twitter, ku ka shprehur hapur mbesh…

20 mins ago
  • Aktualitete

Ganimetja bën thirrje për rrëzimin e qeverisë Kurti: ‘Na lodhën tu na rrejt hajnat’

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Ganimete Musliu, e ka kritikuar kryeministrin e Kosovës, Albin…

22 mins ago
  • Aktualitete

LAJM I MADH – Nga SHBA përgjigjen a e pranojnë bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?

A e pranon SHBA bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?Ndihmës Sekretari Amerikan i Shtetit, Matthew Palmer…

23 mins ago
  • Aktualitete

Ish gruaja e Edi Ramës tregon historinë e prishjes së martesës: Linda Rama është një grua dinake që shkaktoi shum depresion te Gregu

Para 35 vitesh Matilda Makoçi ishte një nga ikonat dhe portretet më premtuese të kinematografisë…

2 hours ago
  • Aktualitete

Nga ora me diamante tek miliona sende me vlerë / Rama zbulon se çfarë fshihet në bodrumin e Kryeministrisë(VIDEO)

Kryeministri Edi Rama mbrëmjen e djeshme dha një intervistë për Blendi Fevziun, ku ka zbuluar…

2 hours ago