Categories: Aktualitete

Glauk Konjufca Tregon Datat Se Kur Do Te Behet Qeveria E Re Dhe Kur Zgjedhet Presidenti

Ish-ministri i Punëve të Jashtme dhe anëtari i Kryesisë së Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Ko.njufca ka folur për rezultatin zgje.dhor të këtij subjekti politik, për numrat për for.mimin e Qeverisë dhe zgje.dhjen e Presidentit, për datat se kur do të formohen këto institucione, qëndrimin e partisë për çështjen e di.alogut dhe Am.basadën e Kosovës në Izrael.Ish shefi i diplomacisë, Konjufca ka deklaruar se Qeveria Ku.rti 2 do të formohet deri më datë 25 mars, e si.pas tij do të ketë më së paku 64 vota.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Advertisement

Kurse për zgjedhjen e Presidentit të ve.ndit ai u shpreh se do të ndo.dhë menjëherë pas formimit të Qeverisë, saktësisht sipas tij deri më datë 10 prill.
“Unë mendoj që qysh tash kur po flasim, numrat janë. Unë mendoj që mini.mumi i numrave për zgjedhjen e Qeverisë Kurti do të jetë 64-65. Kjo është minimumi. Deri tash nuk ka dis.kutime me parti të tjera”, tha Konjufca.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Konjufca u shpreh se pas konstituimit të Kuvendit do të bëhet zgje.dhja e kryetarit të Kuvendit, kryeministrit dhe kabinetit qeveritar. Pastaj, pas mbledhjes së parë të Qeverisë, ka.lohet në seancën e Kuvendit, e cila është zgjedhja e Presi dentit.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Si e vlërsoni qeverinë Kurti deri më tani?

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Albin Kurti, bashkë me 12 ministrat e kabinetit qeverisës, kanë…

53 mins ago
  • Aktualitete

”Ditën më të zezë Kosovës ia kanë sjellë vetë udhëheqësit e saj”. A PAJTOHENI?

“Sipas kushteve që parashtron pala serbe në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel, përveC…

54 mins ago
  • Aktualitete

Kurti në Bruksel: Na liberalizoni vizat që të besojmë te BE-ja

Kryeministri Albin Kurti edhe sot në Bruksel ka kërkuar liberalizimin e vizave për Kosovën. Kurti…

56 mins ago
  • Aktualitete

Kjo është shtëpia “modeste” në Marigona Residence ku jeton Ramush Haradinaj (VIDEO)

Shtëpinë e ndërtuar me mjete vetanake dhe me ndihmë nga bashk.ëluf.tëtarët menjëherë pas luf.tës në…

57 mins ago
  • Aktualitete

Kurti “me dy fytyra” dje e lavdonte e sot e akuzon diasporën, ata janë “rreziku i parë..do ta sjellin virusin…”

Kr yeministri Albin Kurti duket se ka ndërruar mendje në relacion me diasporën. Ai deri…

59 mins ago
  • Aktualitete

Rrahman Jasharaj: Albin nëse punët si kryeminstër nuk t’dalin boll, hajde bëhu anëtar i yni

Në emisionin ‘Pressing’ në T7 po diskutohet për përp.lasjen e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti…

1 hour ago