Categories: Aktualitete

Hamdi Haklaj: Berisha vr.au Haklajt sepse ishin miq të Remzi Hoxhës, dinin gjithçka për takimin me Milosheviç e Gligorov!!!

Në Tropojë kanë versione të ndryshme për shkakun dhe kohën e fillimit të kon.fliktit të përg.jakshëm mes Berishës dhe familjes së Haklajve.Një për.plasje ma.kabre që i kushtoi fi.sit të njohur në Tropojë vra.sjen e gati të gjithë djemve ditë pas dite dhe çuarjes në pr.ag të shua.rjes së vatrës së Haklajve të Tropojës.

Advertisement

Shumëkush mendon se zan.afilla e kon.fliktit të Berishës me Haklajt ka filluar në qershor të vitit 1997, teksa njëri ndër djemtë e Muharrem Haklajt, Shkëlqimi i kujtoi Berishës në mes mitingut kr.imet që ka bërë dhe kërkesën për dër.gimin e djemve të Tropojës për të lu.ftuar kundër Jugut.

Pikërisht tek kë.rcë.nimi i Berishës, i shpërndarë dhe përmes audios në media, “që Shkëlqim Haklajn t’ia sillnin gja.llë apo vd.ekur në Tiranë”, një pjesë e opinionit shohin dhe fillimin e këtij kon.flikti të për.gjakshëm që solli dhe vr.asjen e Fatmir, Shkëlqin, Halil, Ylli, Elez e Çelë Haklajt.

Përmendëm disa emra, pasi numri i tyre akoma është më i madh dhe ka shp.ëtuar vetëm një nga djemtë e plakut të Haklajve, Hamdiu që bashkë me familjen dhe motrën Zylfie janë në Suedi, teksa kanë përfituar azilin politik, por që nuk kanë hequr kurrë dorë nga ndë.shkimi i Berishës. Por në Tropojë thuhet se kon.flikti mes Haklajve dhe Berishës e ka zan.afillën më herët dhe bëhet fj.alë për zhd.ukjen nga SHIK-u i Bashkim Gazidedes të veprimtarit shqiptaro-maqedonas Remzi Hoxha, i cili me ur.dhër të Berishës u rr.ëmbye, u v.ra dhe tani nuk i gjendet as es.htrat.

Njëri ndër vëllezërit e Haklajve, Halili ka qënë mik me Remzi Hoxhën, pasi bënin pjesë në të njejtin grup rez.istence për çl.irimin e Kosovës, dhe që ka qënë i dën.uar nga drejtësia serbe për këtë aktivitet me 8 vite bu.rg në mungesë.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Prejardhja e emrit Shqiptar! Origjina dhe kuptimi i tij

Pirroja ishte, ndoshta, sundimtari më i shquar i Epirit. Ai, si pasardhës i largët i…

16 hours ago
  • Aktualitete

Berisha bën thirrje drejt demokratëve: Përgatituni për pro.testa që Shqipëria nuk i ka parë kurrë

Ish-kryeministri Sali Berisha ka paralajmëruar pro.testa të demokratëve për humbjen e PD në zgjedhjet e…

16 hours ago
  • Aktualitete

“U stërvit nga C.I.A dhe erdhi me mis.one sek.rete në Shqipëri për të vr.arë Enverin…”/ Historia e rrallë e agj.entit, që u mb.ajt dy v.jet në ar.kivol

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur dhe të bujshme të ashtuquajturës “ba.nda Xhevdet Mustafa”, ku…

16 hours ago
  • Aktualitete

Nikollë Lesi tregon parashikimin e radhës: Berisha arr.estohet, Basha shpëton, PD shkrihet dhe në pushtet rri Rama për shumë gjatë

Nìkollë Lesì ka bërë një tjetër parashìkìm. Në gazetën e tìj “Koha Jonë” është pʋblìkʋar…

16 hours ago