Categories: Aktualitete

Historiani Serb Tër/bon Serbët!: Shqipëtarët Në Ballkan Janë Aut/okton! Ne U Kemi Vjedhur Tokat E Tyre

Bëhet fjalë për tekstin, autor i së cilit është hist/oriani Rade Mihaljçiq, ku shkruhet se shqiptarët janë aut/okton në Ballkan, të cilëve serbët u kanë marr toka, trad/itat dhe kultur/ën.

Advertisement

Aleksandar Marinkoviq këshilltar në Instit/utin për Avanci/min e Arsimit në Serbi, ka thënë se kri/tika për histori ka pasur edhe vitin e kaluar nga pat/riarku Irinej.

“Vitin e kaluar ka rea/guar patri/arku Irinej, duke kërkuar që të ndryshohen disa gjëra, në mesin e të cilave edhe ky tekst.

Menjëherë pas kësaj, ne e kemi formuar një kom/ision”, thotë Marinkoviq, transmeton lajmi.net.

Por, redak/tori i librave shkollorë, Neobojsha Jovaniviq, ka një përgjigje shkencore lidhur me këtë çështje.

Advertisement

“Pa marr parasysh raportet tona me shqiptarë, ata janë një ko/mb i veçantë, kanë kult/urën e tyre, tra/ditën dhe his/torinë.

Dhe kjo nuk duhet të përfshihet në polit/ika ditore të dikujt”, ka thënë red/aktori i insti/tutit Jovanoviq.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Shqipëria më e fortë si asnjëherë më parë: Baza e NATO-S Në Shqipëri frikë për Greqinë dhe Serbinë!

NATO ka hyrë zyrtarisht në pjesën perëndimore të Ballkanit në një përpjekje për të bllokuar…

3 hours ago
  • Aktualitete

Hoxha Mustafa: Duhet rrespektuar edhe Vuçiq, edhe ai është NJERI

“H.oxha nga Republika e Serbisë: “Ta respektojmë Vuciqin, Kosova është dj.ep i Serbisë. Myftiu nga…

3 hours ago
  • Aktualitete

Sondazh: A mendoni qe nuk jane manipuluar VOTIMET ?! PO-JO

Sondazh i bere online pasi shume qytetare ne kane shkruajtur qe nuk eshte ne rregull…

7 hours ago
  • Aktualitete

Po “tronditet” Opozita Levizja Vetevendosje fiton keto 5 Komuna

Deputetja nga radhët e VV-së, Fitore Pacolli përmes disa postimëve në Facebok ka bërë të…

7 hours ago
  • Aktualitete

E PABESUESHME/ Bekim Jashari po merr “goditje” nga ana e PDK-se dhe Mergim Lushtakut – Ja fjalet e papranueshme

E PABESUESHME/ Bekim Jashari po merr “goditje” nga ana e PDK-se dhe Mergim Lushtakut –…

7 hours ago
  • Aktualitete

Reagimi i Bekim Jasharit per humbjen e zgjedhjeve po le gjithe vendin pa fjale – E PAPRANUESHME

Kandidati për kryetar të Skenderajt, Bekim Jashari, ka thënë se pati vj,ed,hje,s të fitores përmes…

7 hours ago