Categories: Aktualitete

Ish-pres.ident i Kroacisë kujton Serbinë: Nuk mund ta push.toni Kosovën me ushtr.inë tuaj

Kroaci – “Serbia, as nuk mund ta pusht.ojë Kosovën me ush.trinë e saj, as nuk mund t’i impo.nojë Kosovës zgjidhje të saj”.
Kështu është deklaruar, Stjepan Mesiq, ish-pres.ident i Kroacisë, gjatë një interviste për Radio Evropa e Lirë.

Advertisement

Mesiq ka folur për zhvillimet në pikat kufi.tare Kosovë – Serbi, ngj.arje pas të cilave ka ardhur edhe kërcë.nimi nga pres.identi serb, Aleksandër Vuçiq, i cili “I ka dhënë kohë Kosovës, ose do të marrin ma.sa”.

Kjo mendësi e Serbisë, sipas ish-presi.entit kroat tregon se “Serbia s’e ka ulur kokën”, më saktësisht, “nuk e ka kuptuar atë që e kishte marrë vesh Gjermania pas Luftës së Dytë Botërore”.

“Gjermanët kanë ulur kokën. Serbia, për fat të keq, nuk e ka ulur kokën”, ka thënë ndër tjerash ai.

Sipas tij, Serbia nuk e kritikoi Millo.shev.iqin se pse shkoi në luftë, por pse e humbi luf.tën.

Advertisement

“Tani, disa nuk mund të pajtohen me faktin se kanë shkuar në rrugë të gabu.ar dhe se duhet të hapin bashkë.punimin me fqinjët e tyre. Askush në Serbi nuk gux.on të thotë se Kosova është çësh.tje teknike për Serbinë”, ka deklaruar ai.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

LVV pa Albin Kurtin s’do ta kalonin as pragun

Dukekomentuar rezultatin e zgjedhjeve, gazetari Leonard Kerquki përmes një po stimi në Facebook, tha se…

40 mins ago
  • Aktualitete

A duhet të shpallet Edi Rama kryeministri më i mirë Shqipëtarë apo Albin Kurti?

Sondazh i bërë online nga portali ynë nga dita e sotme do të kemi mundesi…

43 mins ago
  • Aktualitete

Berat Buzhala “Urdhëron” Kosovarët mos të shkojnë për pushime në Shqipëri

Gazetari Berat Buzhala pas ngjarjeve me turistët spanjoll ka ironizuar me një postim në facebook:…

47 mins ago
  • Aktualitete

Bekim Jashari ishte në GARË kundër Sërbise, ata që se votuan TURP ju qoftë

Për zgjedhjet në Drenicë dhe fitorën e PDK-së, kundër Bekim Jasharit ka reaguar përsëri veprimtari…

48 mins ago
  • Aktualitete

Jashari: Të turpëruar duhet të ndihen ata që morën peng votën e qytetarëve, ne jemi fitues të vërtetë të zgjedhjeve

Kandidati për kryetar të Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka reaguar sërish pas rezultateve preliminare…

50 mins ago
  • Aktualitete

Jeta modeste e nipit të Adem Jasharit dhe udhëtimet luksoze të djalit të Hashim Thaçit

Presidenti Hashim Thaçi ka dy fotografi me heroin Adem Jashari dhe i publikon ato sa…

52 mins ago