Categories: Aktualitete

Ish sekretari Amerikan: “Shqipëri do të ishtë sikur Zvicrra nësë s’do të egz.istone Enveri, ai mas.akroi popullin për të ruajtur karrigen”

Po më thoni se Enveri pati të këqija dhe të mira? Do të thoja nëse Fuqitë e Mëdha do na përcaktonin pjesë të demokracive perëndimore a do ishim sot kështu?

Advertisement

Sot, mund të ishim një Zvicër në Ballkan, e ndërsa Enveri ndë.rtoi bun.kere, zhvilloi lu.ftën e klasave, ndaloi bes.imin në Zot, pronën private, e imagjinoni dot bregdetin, qytetet nën kujdesin dhe frymën perëndimore? Do kishim liri, mirë.qenie, do të kishim gjithçka.

Zhduku analfa.betizmin, po, do ndodhte siç ka ndodhur kudo në demokracitë perëndimore të paslu.ftës, por do i kishim të gjithë ata intelektualë që i vr.au, pse dinin më shumë se ai. I vr.au e fam.iljet ua inte.rnoi të gjithëve.O njerëz, Enverin krahasojeni me liritë dhe mirë.qenien e bllokut lindor, askush nuk e mas.akroi popullin e tij më shumë se ky dik.tator, askush nuk e mash.troi me push.timin nga superfuqitë, thjesht ruajti karrigen e tij.

Ajo që ju duket bukur në atë kohë ishte se ishim të gjithë të varfër, nuk kishim lakmi dhe xhelozi mes mesh, përveç atyre që për pak kar.rierë masa.kruan fqi.njin për një fjalë që nuk e tha, për pak push.ime me mirë se të tjerët në konvaleshencë, bur.gosi far.efisin, ua la fëm.ijët je.timë.Ja ky ishte Enveri, e di që disave nuk do t’u pël.qejë ky shkrim, por atë që Zoti e ka mal.lkuar si Faraonin, unë nuk mund të ndjej asnjë pikë mir.ësie, fundja një “Zot” që vd.es nuk është asgjë, ndaj mos m’i tregoni të mirat e tij, kur lo.tët e të afërmve të vik.timave nuk gjejnë va.rret të vendosin një tu.fë me lule, his.tori e mbushur me dh.imbje e lo.t… Rrnoi At Zef Pllumbi për me tregue, po a ka kush me lexue…

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Berisha: S’largohem nga Shqipëria dhe nëse hapin çështje pe.nale ndaj meje, këtu s’ka njëri që mund të më bur/gos

Ish-Kryeministri Sali Berisha ka deklaruar mbrëmjen e sotme se do të përballet me çdo akuzë…

3 days ago
  • Aktualitete

Dëshmia e gjallë: Arre.stimi me dr.ogë i Koço Devoles në Itali, si angazhoi Sali Berisha avo.katin e Berluskonit dhe interesimi i Ilir Metës

Gazetari Mitro Çela ka publikuar së fundmi një libër me kujtime në nder të kolegut…

3 days ago
  • Aktualitete

Zbulohet pasuria e çmendur e Blendi Fevziut nga Bledi Mane: “7.5 milione euro ne banke, rroga e tij arrinë 37 mije euro, ka 11 shtepi dhe 3 vila

Det.aje të reja kanë dalë nga aks.identi i makinave shoqëruese të Sali Berishës në autostradën…

3 days ago
  • Aktualitete

Zbulohet pasuria e çmendur e Blendi Fevziut nga Bledi Mane: “7.5 milione euro ne banke, rroga e tij arrinë 37 mije euro, ka 11 shtepi dhe 3 vila

Duhen kater kembe te kercejne ta.ngo, dy k.urva duhen te çelin bordellon. Ndryshe nga vallzimi…

3 days ago
  • Aktualitete

Bota serbe dhe greke në habi pas dokumentit: “Serbët dhe grekët janë dy popuj me histori të falsifikuar në mënyrën më primitive!”

“Çʋditërisht edhe sot disa stʋdiʋes sllavë nga Maqedonia paraqiten më shov.inistë e ra.cistë kʋndër shqiptarëve,…

3 days ago
  • Aktualitete

Kaq Përqind E Shqiptarëve Janë Pro Bashkimit Shqipëri-Kosovë! A JENI JU PRO APO KUNDER?

Katër në pesë shqiptarë të Shqipërisë (79,2%) do të votonin pro bashkimit në një shtet…

3 days ago