Categories: Aktualitete

Ivica Daçiq: Qëllimi i Prishtinës është të nxis lu’ft’ë

Kry.etari i Ku.ve’ndit të Serbisë, Ivica Daçiq, është shprehur se Beogradi është i gat.shëm çdoherë për dialog.

Advertisement

“Ne nuk do të jemi ata që do t’i shke.lim marrëveshjet e Brukselit. Ne gjithmonë do të marrim pjesë në dialog”, ka thënë ai, raporton Kosovo-online.

“Ne e dimë qël.limin e Prishtinës që është okup imi i veriut. Nëse ata e oku.pojnë veriun, asgjë tjetër nuk është e rëndësishme për ta, sepse do të bëjnë spas.trim et.ni.k të serbëve nga veriu. Praktikisht serbë nuk do të ketë në veri dhe kështu pro.ble.mi për ta do të zgjidhet”.

Ai ka theksuar se nëse mar.rëve.shjet e arritura në Bruksel nuk respektohen ne.gocia.tat janë të pakup.timta.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

6 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

6 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

7 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

7 hours ago