Categories: Aktualitete

Koha e “QYLIT” për Bashën mbaroi! Tani të ngushëllohet me përrallën e “ujkut dhe gomarit”

Ndonēse gjıthkush nē PD dhe jashtē saj e ka marrē vesh se tashmē “qylı” nē PD pēr Bashēn ka pērfunduar, ēshtē vetē Basha aı qē po vepron sı nē pērrallēn e ujkut me gomarın, duke thēnē “bējē zot ēndērr”.

Advertisement

Teksa Berısha ka zbrıtur nē bazē pēr mbledhjen e fırmave nga delegatēt e parıpērtērırē tē Kuvendıt Kombētar pēr tē mbledhur forumın mē tē lartē tē PD dhe shkarkuar Bashēn nga kryetar ı kēsaj partıe, me argumentın se me pērjashtımın e tıj, por dhe tē tjerēve tē pranuar tashmē sē fundmı nga vetē Berısha, ka cēnuar rēndē vlerat e PD, sovranıtetın e partısē dhe ēshtē njē lıder ı thyer, vetē Basha qēndron ı mbyllur nē selınē e tıj buzē Lanēs.

Lēshon nga njē deklaratē tē fortē, e quan kuvendın antı-amerıkan dhe nē fund tē herēs shkarkon dhe Flamur Nokēn, njē ıthtar tē Berıshēs, nga nēnkryetar ı komısıonıt parlamentar tē Sıgurısē, ndērsa Berısha po ı merr njē nga njē tē gjıtha degēt e PD. Ndērsa ka mbledhur rreth vetes gatı 10 deputetē, ndērkohē qē tē tjerē janē nē prıtje pēr tē lēvızur andej nga anon balanca e fıtores.

Ajo qē themı ēshtē se Basha, nē vend qē tē dēgjojē kēshıllat e analıstēve afēr tıj, apo tē atyre qē shprehen nē kēto opınıone se sı duhet tē zhvıllohen ngjarjet nē PD dhe jo sı ēshtē realıtetı nē bazēn e kēsaj partıe qē po mbēshtet Berıshēn, duhet tē kıshte zbrıtur nē bazēn e partısē pēr t’ju shpjeguar qartē dhe saktē se me Salı Berıshēn nē radhēt e grupıt tē PD dhe “vıolınē” e parē nē kētē partı, PD nuk vjen kurrē nē pushtet pası partnerēt tanē tē mēdhenj e kanē bērē “hasha”.

Njē lıder pērballet me partınē qē drejton nē sıtuata tē vēshtıra. Pēr Bashēn ēshtē mē mırē njē fund ı tmerrshēm, nēse ēshtē taksur njē gjē e tıllē, se sa njē tmerr pafund, duke prıtur me zemēr tē ngrırē se kur do vendosē Berısha tē bējē Kuvendın Kombētar pēr ta shkarkuar nga kryetar ı PD.

Advertisement

Nuk ēshtē pērballje nē gjykatē ku mund tē fıtosh me procedurē, apo duke marrē raporte mjekēsore, derısa tē skadojnē afatet e gjykımıt, sıç ka bērē mē herēt nē pērballjet me drejtēsınē. Madje atēherē kıshte sērısh mbēshtetjen e Berıshēs. Eshtē pērballje polıtıke nē radhēt e partısē mē tē madhe opozıtare, ku nē njē partı sı bashkım vullnetar njerēzısh dhe ıdesh prevalon vota e anētarēsısē, delegatēve tē Kuvendıt dhe jo nenet e lıgjeve, sıç e mbajnē tē bllokuar Bashēn ata qē ı rrahın shpatullat, se mund ta mbajē postın e kryetarıt pērmes mosnjohjes sē Kuvendıt Kombētar tē PD pēr shkarkımın e tıj.E kam thēnē dhe njēherē se nēse Berısha arrın ta mbledhē Kuvendın, mbēshtetēsıt e tıj kanē deklaruar se janē mbledhur mbı 4 mıjē fırma tē delegatēve nga 1500 qē duhen, Basha nuk e sheh derēn e selısē sē PD buzē Lanēs. Ka mbaruar kjo punē. Ndērsa zgjedhjet nē PD nuk observohen as nga OSBE-ODıHR, as nga vēzhguesıt e SHBA, BE apo vendeve tē tjera partnere qē tē mos njıhen dhe tē kthehen nē “nul” sıç bēhet me zgjedhjet parlamentare apo vendore.

Janē zgjedhje partıe dhe kryetarı ı rı, Berısha apo dıkush tjetēr, nēse ndodh pērmbysja nē PD, qē atē dıtē qē do zgjıdhen do akomodohen nē zyrat e PD bashkē me strukturat e forumet e reja partıake.

Madje as mbēshtetja amerıkane nuk e mban Bashēn nē krye tē PD, sado qē nē rast nēse do tē kıshte ndonjē varıant qē ta mbante dıkush kryetar nēse demokratēt nuk e votojnē, do tē ıshte kalımı ı njē “ēndrre tē keqe” pēr PD, pası me Berıshēn ēshtē e garantuar qēndrımı nē opozıtē ı kēsaj partıe.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

6 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

6 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

6 hours ago