Categories: Aktualitete

Kry.eministrja e Serbise Brnbabiq:Kosova është e jona, le ta dinë të gjithë

Kry.eministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, ka thënë se vetëm përmes dial.ogut dhe komprom.isit mund të arrihet një zgjidhje e përhershme lidhur me Kosovën dhe “pa këtë [zgjidhjen e çështjes së Kosovës] nuk ka stab.ilitet as investime”.
Kry.eministrja serbe, siç transmetojnë mediat serbe, duke folur në Forumin Eko.nomik Delphi në Athinë vuri në dukje se Marrë.veshja e Prespës është një shembull për Serbinë dhe Kosovën.

Advertisement

Brnabiq deklaroi se nuk e kupton se pse kry.eministri i Kosovës, Albin Kurti nuk e kon.sideron dia.logun me Serbinë prio.ritet kryesor për Kosovën.

“Beogradi është duke pritur për vazhdimin e dia.logut, por ‘topi është në anën e Prishtinës’”, tha Brnabiq, duke shpre.suar se konfirmimi i datës së re të takimit [Kurti-Vuçiq në Bruksel] do të mbërrijë së shpe.jti.

“Di.alogu është shumë i vë.shtirë, i cili ka nevojë për lid.erë të guxi.mshëm, por është mënyra e vetme për të ecur përpara. Sa më shpejt të vazhdojmë dia.logun, aq më mirë për të gjithë në ra.jon”, tha Brnabiq.

“Unë e di që prosp.eriteti i vendit tim është i pamundur pa prosp.eritetin e të gjithë raj.onit. Kjo është arsy.eja pse për mua, si kry.eministre e Serbisë, përparimi i të gjithëve në ra.jon është po aq i rëndësishëm sa edhe përparimi i ven.dit tim “, tha ajo.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

LVV pa Albin Kurtin s’do ta kalonin as pragun

Dukekomentuar rezultatin e zgjedhjeve, gazetari Leonard Kerquki përmes një po stimi në Facebook, tha se…

2 hours ago
  • Aktualitete

A duhet të shpallet Edi Rama kryeministri më i mirë Shqipëtarë apo Albin Kurti?

Sondazh i bërë online nga portali ynë nga dita e sotme do të kemi mundesi…

2 hours ago
  • Aktualitete

Berat Buzhala “Urdhëron” Kosovarët mos të shkojnë për pushime në Shqipëri

Gazetari Berat Buzhala pas ngjarjeve me turistët spanjoll ka ironizuar me një postim në facebook:…

2 hours ago
  • Aktualitete

Bekim Jashari ishte në GARË kundër Sërbise, ata që se votuan TURP ju qoftë

Për zgjedhjet në Drenicë dhe fitorën e PDK-së, kundër Bekim Jasharit ka reaguar përsëri veprimtari…

2 hours ago
  • Aktualitete

Jashari: Të turpëruar duhet të ndihen ata që morën peng votën e qytetarëve, ne jemi fitues të vërtetë të zgjedhjeve

Kandidati për kryetar të Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka reaguar sërish pas rezultateve preliminare…

2 hours ago
  • Aktualitete

Jeta modeste e nipit të Adem Jasharit dhe udhëtimet luksoze të djalit të Hashim Thaçit

Presidenti Hashim Thaçi ka dy fotografi me heroin Adem Jashari dhe i publikon ato sa…

2 hours ago