Categories: Aktualitete

Kryem.inistrja e Serbise Brnbabiq:Kosova është e jona, le ta dinë të gjithë

Kryemini/strja e Serbisë, Ana Brnabiq, ka thënë se vetëm përmes dia.logut dhe komprom.isit mund të arrihet një zgjidhje e përhershme lidhur me Kosovën dhe “pa këtë [zgjidhjen e çështjes së Kosovës] nuk ka stabi.litet as investime”.
Kryemi.nistrja serbe, siç transmetojnë mediat serbe, duke folur në Forumin Eko.nomik Delphi në Athinë vuri në dukje se Marrëv.eshja e Prespës është një shembull për Serbinë dhe Kosovën.

Advertisement

Brnabiq deklaroi se nuk e kupton se pse kryemi.nistri i Kosovës, Albin Kurti nuk e kon.sideron dial.ogun me Serbinë prio.ritet kryesor për Kosovën.

“Beogradi është duke pritur për vazhdimin e dia.logut, por ‘topi është në anën e Prishtinës’”, tha Brnabiq, duke shpre.suar se konfi.rmimi i datës së re të takimit [Kurti-Vuçiq në Bruksel] do të mbërrijë së shpe.jti.

“Di.alogu është shumë i vështirë, i cili ka nevojë për lide.rë të guxi.mshëm, por është mënyra e vetme për të ecur përpara. Sa më shpejt të vazhdojmë dia.logun, aq më mirë për të gjithë në ra.jon”, tha Brnabiq.

“Unë e di që prospe.riteti i vendit tim është i pamundur pa prosper.itetin e të gjithë rajonit. Kjo është arsy.eja pse për mua, si krye.ministre e Serbisë, përparimi i të gjithëve në rajon është po aq i rëndësishëm sa edhe përparimi i ven.dit tim “, tha ajo.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Shqipëria më e fortë si asnjëherë më parë: Baza e NATO-S Në Shqipëri frikë për Greqinë dhe Serbinë!

NATO ka hyrë zyrtarisht në pjesën perëndimore të Ballkanit në një përpjekje për të bllokuar…

2 hours ago
  • Aktualitete

Hoxha Mustafa: Duhet rrespektuar edhe Vuçiq, edhe ai është NJERI

“H.oxha nga Republika e Serbisë: “Ta respektojmë Vuciqin, Kosova është dj.ep i Serbisë. Myftiu nga…

2 hours ago
  • Aktualitete

Sondazh: A mendoni qe nuk jane manipuluar VOTIMET ?! PO-JO

Sondazh i bere online pasi shume qytetare ne kane shkruajtur qe nuk eshte ne rregull…

6 hours ago
  • Aktualitete

Po “tronditet” Opozita Levizja Vetevendosje fiton keto 5 Komuna

Deputetja nga radhët e VV-së, Fitore Pacolli përmes disa postimëve në Facebok ka bërë të…

6 hours ago
  • Aktualitete

E PABESUESHME/ Bekim Jashari po merr “goditje” nga ana e PDK-se dhe Mergim Lushtakut – Ja fjalet e papranueshme

E PABESUESHME/ Bekim Jashari po merr “goditje” nga ana e PDK-se dhe Mergim Lushtakut –…

6 hours ago
  • Aktualitete

Reagimi i Bekim Jasharit per humbjen e zgjedhjeve po le gjithe vendin pa fjale – E PAPRANUESHME

Kandidati për kryetar të Skenderajt, Bekim Jashari, ka thënë se pati vj,ed,hje,s të fitores përmes…

6 hours ago