Categories: Aktualitete

Kujdes Nga Ky Mekat..!? Kush E Ben Kete Mekat Nuk E Ka Mbrojten E Allahut..! Ky Mekat E Befasoi Dhe Profetin Musa Aeljhi Selam..!

Advertisement

Sipas botëkuptimit islam fjala më kat do të thotë shke lja e ndalesave të Allahut. Muhammedi (a.s.) mëk atin e përshkruan me këto fjalë: “Më kati është një gjë që shk a tërron njeriun në brendësi pët të cilën nuk do të di askush”. Ndërkaq pendim që do të thotë kthim dhe drejtim nga Allahu, ka kuptim edhe të pen dimit për mëk atet e kryera me vetëdije apo pa vetëdije nga ana e myslimanit, ndërsa nënkupton edhe kthimin me qëllim të mospërsëritjes së tyre, orientimi drejt

Allahut dhe kërkim falje prej Tij. Në këtë kontekst njeriu kthehet nga mohimi i Allahut në besim, nga rebe limi në bindje, nga mëkati në sevap dhe orientimi nga gabimi në rrugë të drejtë.
Njeriu sipas islamit nuk ka li ndur mëkatar, por pranohet se mund të bëj më kate. Atij i janë treguar rrugët e mbrojtjes dhe shpëtimit nga mëk atet. Prandaj, mosbërja

e më ka teve nuk është virtyt i njerëzimit dhe kjo nuk është e mundur. Virtyti i vërtetë është pe ndimi i individit për shkak të më katit që ka bërë. Prandaj Muhammedi (a.s.) në një ha dith të tij ka thënë: “Të gjithë njerëzit janë më kat arë, ndërsa më të mirët mes tyre janë ata që pendohen. Ata që heqin dorë prej më ka tit dhe pen dohen janë sikur nuk e kanë bërë atë më kat”. Duke u nisur nga kjo mund të thuhet se njeriu me pendim pastrohet prej m ëk ateve dhe është i pastër sikur në ditën kur ka Iindur.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Kush i pari u vendos në Ballkan – serbët apo shqiptarët?

Serbët nganjëherë janë edhe për keqardhje! Një pjesë e mirë e tyre ende besojnë se…

8 hours ago
  • Aktualitete

I gjithe Ballkani ne “KEMBE” te tronditur. Albin Kurtit i vjen perkrahje e madhe nga Gjermania

Nils Schmid ka pub.likuar nje video ne rrjetin social Twitter, ku ka shprehur hapur mbesh…

8 hours ago
  • Aktualitete

Ganimetja bën thirrje për rrëzimin e qeverisë Kurti: ‘Na lodhën tu na rrejt hajnat’

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Ganimete Musliu, e ka kritikuar kryeministrin e Kosovës, Albin…

8 hours ago
  • Aktualitete

LAJM I MADH – Nga SHBA përgjigjen a e pranojnë bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?

A e pranon SHBA bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?Ndihmës Sekretari Amerikan i Shtetit, Matthew Palmer…

8 hours ago
  • Aktualitete

Ish gruaja e Edi Ramës tregon historinë e prishjes së martesës: Linda Rama është një grua dinake që shkaktoi shum depresion te Gregu

Para 35 vitesh Matilda Makoçi ishte një nga ikonat dhe portretet më premtuese të kinematografisë…

10 hours ago
  • Aktualitete

Nga ora me diamante tek miliona sende me vlerë / Rama zbulon se çfarë fshihet në bodrumin e Kryeministrisë(VIDEO)

Kryeministri Edi Rama mbrëmjen e djeshme dha një intervistë për Blendi Fevziun, ku ka zbuluar…

10 hours ago