Categories: Aktualitete

Lajmi fundit/ Bashkimi Evropian fut Shqipërinë në ‘Ιistën e Ζezέ’

Pas një rishikimi nën rekomandimin për heqjen graduale të kufi.zimeve të përkohshme në udhëtimet jo thelbësore në BE,

Advertisement

Këshilli i BE-se përditësoi listën e vendeve, rajoneve të veçanta admin.istrative dhe entiteteve të tjera dhe aut.oriteteve terri.toriale për të cilat kufi.zimet e udhëtimit duhet të hiqen.

Në veçanti, Uruguai u shtua në listë dhe Shqipëria, Armenia, Azerbajxhani, Brunei Darussalam, Japonia dhe Serbia u hoqën nga lista.Udhëtimet jo thelbësore në BE nga vendet ose entit.etet që nuk janë të listuara në Shtojcën I i nënshtrohen një kufi.zimi të përkohshëm të udhëtimit.

Kjo nuk paragjykon mundësinë që shtetet anëtare të heqin kuf.izimin e përkohshëm të udhëtimeve jo thelbësore në BE për udhëtarët plotësisht të vaksi.nuar.

Siç përcaktohet në rekom.andimin e Këshillit, kjo listë do të vazhdojë të rishikohet çdo dy javë dhe, sipas rastit, do të përditësohet.Bazuar në kriteret dhe kushtet e përcaktuara në reko.mandim, që nga 9 shtatori 2021 shtetet anëtare duhet të heqin gradua.lisht kufi.zimet e udhëtimit në kufijtë e jashtëm për banorët e vendeve të treta në vijim.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

LVV pa Albin Kurtin s’do ta kalonin as pragun

Dukekomentuar rezultatin e zgjedhjeve, gazetari Leonard Kerquki përmes një po stimi në Facebook, tha se…

2 hours ago
  • Aktualitete

A duhet të shpallet Edi Rama kryeministri më i mirë Shqipëtarë apo Albin Kurti?

Sondazh i bërë online nga portali ynë nga dita e sotme do të kemi mundesi…

2 hours ago
  • Aktualitete

Berat Buzhala “Urdhëron” Kosovarët mos të shkojnë për pushime në Shqipëri

Gazetari Berat Buzhala pas ngjarjeve me turistët spanjoll ka ironizuar me një postim në facebook:…

2 hours ago
  • Aktualitete

Bekim Jashari ishte në GARË kundër Sërbise, ata që se votuan TURP ju qoftë

Për zgjedhjet në Drenicë dhe fitorën e PDK-së, kundër Bekim Jasharit ka reaguar përsëri veprimtari…

2 hours ago
  • Aktualitete

Jashari: Të turpëruar duhet të ndihen ata që morën peng votën e qytetarëve, ne jemi fitues të vërtetë të zgjedhjeve

Kandidati për kryetar të Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka reaguar sërish pas rezultateve preliminare…

2 hours ago
  • Aktualitete

Jeta modeste e nipit të Adem Jasharit dhe udhëtimet luksoze të djalit të Hashim Thaçit

Presidenti Hashim Thaçi ka dy fotografi me heroin Adem Jashari dhe i publikon ato sa…

2 hours ago