Categories: Aktualitete

LAJMI I FUNDIT: Arrihet marr.ëve.shja Kosovë-Serbi për ten.sion.et në Veri

Zëvëndëskry.emin.sitri i Kosovës, Besnik Bislimi, ka thënë se kanë arritur marrë.veshje me palën serbe sa i përket tar.gave.“Kemi ten.tuar që të detyr.ojmë Serbinë që të largojë edhe proc.edurat për qytetarët e Kosovës që lëvizin drejt Serbisë. Ky ka qenë edhe rezu.ltati i sotëm dhe mund të themi që është një mar.rëveshje. Do të prefe.ronim shumë më tepër që të mos ketë asnjë barr.ierë dhe që të dy shtetet të njohin në tërësi tab.elat e vendeve të tjera dhe ky do të jetë edhe obje.ktivi kryesor i grupit punues të cilin do ta theme.lojmë dhe i cili do të fillojë të takohet që nga data 21 tetor”.

Advertisement

Bislimi ka dekla.ruar se e vetmja pikë ku Serbia nuk e ka dhënë pëlq.imin, para se kjo marrëv.eshje të konsiderohet e final.izuar, ka të bëjë me veturat KM, njofton Klankosova.tv.“Ne kemi dakor.dim për të gjitha pikat. E vetmja pikë në të cilën pala serbe ende nuk e ka dhënë pëlq.imin para se marr.ëveshja të quhet e final.izuar ka të bëjë me veturat KM për të cilat ata mendojnë që nuk do të duhej të aplikoheshin ‘stickers’ dhe ne mendojmë që kjo është absu.rde për arsye se ato tabela janë il.eg.ale dhe ne nuk mund të nënshk.ruajmë marrë.veshje ku favor.izohen pose.duesit il.eg.alë të tabelave kështu që edhe ata do të kishin të kenë të njëjtin sis.tem për aq kohë sa lëvizin në veri, ndërkaq në jug do të konf.iskoh.eshin”.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Prejardhja e emrit Shqiptar! Origjina dhe kuptimi i tij

Pirroja ishte, ndoshta, sundimtari më i shquar i Epirit. Ai, si pasardhës i largët i…

16 hours ago
  • Aktualitete

Berisha bën thirrje drejt demokratëve: Përgatituni për pro.testa që Shqipëria nuk i ka parë kurrë

Ish-kryeministri Sali Berisha ka paralajmëruar pro.testa të demokratëve për humbjen e PD në zgjedhjet e…

16 hours ago
  • Aktualitete

“U stërvit nga C.I.A dhe erdhi me mis.one sek.rete në Shqipëri për të vr.arë Enverin…”/ Historia e rrallë e agj.entit, që u mb.ajt dy v.jet në ar.kivol

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur dhe të bujshme të ashtuquajturës “ba.nda Xhevdet Mustafa”, ku…

16 hours ago
  • Aktualitete

Nikollë Lesi tregon parashikimin e radhës: Berisha arr.estohet, Basha shpëton, PD shkrihet dhe në pushtet rri Rama për shumë gjatë

Nìkollë Lesì ka bërë një tjetër parashìkìm. Në gazetën e tìj “Koha Jonë” është pʋblìkʋar…

16 hours ago