Categories: Aktualitete

LAJMI I FUNDIT : Nga ministria e Donika Gërvalles vjen lajmi i madh se kur do bëhet liberalizimi i vizave !!

Problemit te kosovareve ne lidhje me udhetimin e lire ne vendet e Bashkimit Evropian, duket se do ti vjen fundi. Kjo pasi kane mbe tur vetem edhe pak shtetet qe kane dy.shime ne lidhje me levizjen e lire te kosovareve per ne zo.nen Schengen.

Advertisement

Keshtu kane thene per Gazeten Infokus, nga Ministria e Puneve te Jashtme dhe Diaspores. Ministria e udhe hequr nga Donika Gervalla Schwarz, deklaroi se jane te perkushtuar per tua mundesuar qytetareve te Kosoves mundesine qe te levizin lirshem si çdo qytetar tjeter europian.

Nga ky insti tucion, kane treguar per Gazeten Infokus, se Parla.menti Evropian, Komisioni Evropian dhe shumica derr.muese e shteteve anetare te BEse perkrahin liberali.zimin e vizave per Kosoven.
Se kosovaret e meri.tojne te levizin te lire dhe te marrin libera lizimin e vizave ka deklaruar edhe shefi i Diplo.macise Evropiane, Josep Borrell.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

6 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

6 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

6 hours ago