Categories: Aktualitete

‘Lista Serbe largohet nga Qev.eria Kurti’

Njohësi i marrë.dhënieve shqiptaro-serbe, Fatmir Sheholli, thotë se pres.identi serb, mund t’i tërheq minist.rat nga Qeve.ria Kurti, pas situatës së krijuar në veri të Mitrovicës.

Advertisement

Ai thotë se një vendim i tillë mund të merret pas mbledhjes së kësh.illit të sig.risë në Serbi, teksa shton se nuk e përjashton mundësinë që të ketë dorëh.eqje edhe të kry.etarëve të komunave, që udhëhiqen nga lista serbe.

Sheholli thotë se situata e krijuar në veri duhet të zgjidhet përmes di.alogut dhe propozon që kry.eministri Kurti, të shkojë për t’i takuar prote.stuesit serbë, që janë vendosur në tenda dhe t’ua shpjegojë që ky vendim nuk është kundër tyre.

“Situata po duket e qetë, në bazë të raporteve të lëshuara nga KFOR-i. Sot, është paralajmëruar mbajtja e Këshi.llit të Sigu.risë të thirrur nga Vuçiq. Unë mendoj që ekziston mundësia që pas mbl.edhjes së këtij kës.hilli, të merret një vendim pol.itik nga ana e serbëve: të tërhiqen min.istrat serbë nga Qev.eria Kurti, por që nuk përjashtohet mundësia që edhe të ketë tërheqje të kry.etarëve të komunave që udhëhiqen nga Lista Serbe”, ka thënë Sheholli.

“Kjo çështje duhet të zgjidhet me dia.log. I dimë ne historitë që kanë ndodhur deri më tani të tendave e barr.ikadave në atë pjesë të vendit.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

LVV pa Albin Kurtin s’do ta kalonin as pragun

Dukekomentuar rezultatin e zgjedhjeve, gazetari Leonard Kerquki përmes një po stimi në Facebook, tha se…

3 hours ago
  • Aktualitete

A duhet të shpallet Edi Rama kryeministri më i mirë Shqipëtarë apo Albin Kurti?

Sondazh i bërë online nga portali ynë nga dita e sotme do të kemi mundesi…

3 hours ago
  • Aktualitete

Berat Buzhala “Urdhëron” Kosovarët mos të shkojnë për pushime në Shqipëri

Gazetari Berat Buzhala pas ngjarjeve me turistët spanjoll ka ironizuar me një postim në facebook:…

3 hours ago
  • Aktualitete

Bekim Jashari ishte në GARË kundër Sërbise, ata që se votuan TURP ju qoftë

Për zgjedhjet në Drenicë dhe fitorën e PDK-së, kundër Bekim Jasharit ka reaguar përsëri veprimtari…

3 hours ago
  • Aktualitete

Jashari: Të turpëruar duhet të ndihen ata që morën peng votën e qytetarëve, ne jemi fitues të vërtetë të zgjedhjeve

Kandidati për kryetar të Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka reaguar sërish pas rezultateve preliminare…

3 hours ago
  • Aktualitete

Jeta modeste e nipit të Adem Jasharit dhe udhëtimet luksoze të djalit të Hashim Thaçit

Presidenti Hashim Thaçi ka dy fotografi me heroin Adem Jashari dhe i publikon ato sa…

3 hours ago