Categories: Aktualitete

Mjeku personal i Enverit tregon ope.racionin sek.ret në morg natën e vd.ekjes së Enverit, isha i tri.shtuar ta shifja me sytë e ..

Publikohet intervista e Edmond Lakos, një nga piktorët grimier më të njohur të Radio-Televizionit Shqiptar, i cili në prillin e vitit 1985 u thërrit urgjent në Ministrinë e Punëve të Brendshme ku një njeri i Sigurimit të Shtetit e mori dhe e dërgoi në m.o.rgun e Tiranës ku ndodhej tr.upi i pa.jetë i dik.tat.orit Enver Hoxha.

Advertisement

Cilat ishin porositë që iu dha Sulo Gradeci grimierit Lako dhe dy kolegëve të e tij dhe si e rregullonin ata fytyrën e prishur të udhëheqësit ko.mun.ist gjatë gjithë atyre ditëve që zhvilloheshin homa.zhet…

Në Drejtorinë e Dytë të Ministrisë së Punëve të Bre.ndëshme na priti një person i Sigurimit, i cili më mori me makinën e tij dhe menjëhërë më çoi në m.o.rgun e Tiranës, te go.dinat e spit.aleve që ishin rrethuar me ush.tarë të shumtë të Gar.dës së Republikës. Sapo zbritëm, aty u takova edhe me një koleg timin, të quajtur Valter, të cilin e kishin marrë nga Kinostudio.

Pas kësaj erdhi dhe na takoi Sulo Gradeci, i cili na tha: “Po pse, vetëm ju të dy keni ardhur, duhet edhe një grua”.

Pas atyre fjalëve u nis menjëherë makina që më kishte sjellë aty, dhe pas pak minutash ajo solli edhe Zhaneta Petushin, grimieren tjetër të Radi-Televizionit Shqiptar. Pas kësaj ne të tre na shoqëruan duke na futur brenda mo.rgut, ku në një nga tavolinat e tij gjendej tru.pi i pa.jetë i Enver Hoxhës, të cilin e kishin mbuluar me një ça.rçaf të ba.rdhë dhe vetëm ko.ka i dukej. Aty Brenda m.o.rgut ndodheshin dy-tre infermiere dhe disa civilë të Sigu.rimit të Shtetit që komunikonin me radio me shefat e tyre.

Advertisement

Nga ata që na dhanë udhëzime dhe nga ndihmës mj.eku personal i Enverit ne mësuam se një k.irurg i njohur me origjinë nga Shkodra për gjithë natën kishte kryer .ope.racio.nin pla.stik në fyt.yrën e Enverit. Ai i kishte tër.hequr lëk.urën e pjesës së mbr.apme të qa.fës, me qëllim që t’i ele.minonin rru.dhat e fytyrës dhe ato të qa.fës.Njeriu që dëshmon për Memorie.al është mjeshtri i grimit, Edmond Lako, një nga piktorët-grimier më të njohur të Radio Televizionit Shqiptar, i cili tregon historinë e rrallë që ai ka për.jetuar për disa ditë në prillin ‘85-ës, kur u thirr për të bërë gr.imin e fytyrës së paj.etë të Enver Hoxhës.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Si e vlërsoni qeverinë Kurti deri më tani?

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Albin Kurti, bashkë me 12 ministrat e kabinetit qeverisës, kanë…

44 mins ago
  • Aktualitete

”Ditën më të zezë Kosovës ia kanë sjellë vetë udhëheqësit e saj”. A PAJTOHENI?

“Sipas kushteve që parashtron pala serbe në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel, përveC…

45 mins ago
  • Aktualitete

Kurti në Bruksel: Na liberalizoni vizat që të besojmë te BE-ja

Kryeministri Albin Kurti edhe sot në Bruksel ka kërkuar liberalizimin e vizave për Kosovën. Kurti…

47 mins ago
  • Aktualitete

Kjo është shtëpia “modeste” në Marigona Residence ku jeton Ramush Haradinaj (VIDEO)

Shtëpinë e ndërtuar me mjete vetanake dhe me ndihmë nga bashk.ëluf.tëtarët menjëherë pas luf.tës në…

48 mins ago
  • Aktualitete

Kurti “me dy fytyra” dje e lavdonte e sot e akuzon diasporën, ata janë “rreziku i parë..do ta sjellin virusin…”

Kr yeministri Albin Kurti duket se ka ndërruar mendje në relacion me diasporën. Ai deri…

50 mins ago
  • Aktualitete

Rrahman Jasharaj: Albin nëse punët si kryeminstër nuk t’dalin boll, hajde bëhu anëtar i yni

Në emisionin ‘Pressing’ në T7 po diskutohet për përp.lasjen e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti…

51 mins ago