Categories: Aktualitete

“Mjerana, injo.rantë, të pacipë ata po presin”, Ngjela plason “bo.mbën” dhe ka të drejtë, ja çfarë do ndodhë

Ky që po kalojmë është një moment i rëndësishëm historik, për Shqipërinë dhe për shqiptarët. Moment historik quhet segmenti kohor, kur ai vjen për të zhvendosur fatin e një populli, nga mje.rimi në një ndriçim gjithëshoqëror.

Advertisement

Por, ky moment historik qëndron i va.rur vetëm pas kësaj pyetjeje:

A do të informohen shqiptarët nga politika amerikane, me kompetencë dhe autoritet njoftues, për të gjithë mënxyrën që shqiptarët kanë qenë të detyruar të kalojnë, si pasojë e korru.psionit çnj.erëzor? l. Politika amerikane tani i ka të gjithë të korru.ptuarit e shtetit shqiptar të ske.duar.
Publikimi i tyre, varet nga optika aktuale e politikës amerikane, por, e vetmja rrugë është nxjerrja në pahun e kohës e të gjithë kr.imit të madh antishqiptar që është bëre nga një ba.ndë e madhe ogur.zezë, kundër popullit shqiptar.Dhe këta janë:

Vje.dhës, injo.rantë, mjeranë, kërkues të pamendtë të asgjësë, të pasur që në fakt kanë kapur hiçin, të gëzuar e të pafestë, të varfër me para që nuk i pranon qytetërimi perëndimor – dhe, më në fund: të kapur si vje.dhës që do të hyjnë me radhë në trag.jeditë familjare që i gatuan vetë. Kjo është aradha e korru.psionit të lartë shqiptar në 30 vjet histori antik.ombëtare.ll. Por kjo kohë tani, mbart me vete të vemen shpresë për një histori kthyese që po presin shqiptarët: god.itjen e tyre, sepse korru.psioni i lartë në 30 vjet qeverisje ka pë.rbuzur shqiptarët me një urre.jtje pri.mitive, dhe, për faktin që këta të korr.upruar kanë drejtuar gjithçka, ja çfarë kanë krijuar në Shqipëri:

Kanë sjellë varfërinë eks.treme të Shqipërisë;Kanë krijuar me skemë të veçantë antish.qiptare idenë që “ky vend nuk bëhet”, prandaj duhet ikur prej tij;Kanë shka.tërruar ekonominë me këtë qëllim;Kanë shka.tërruar arsimin;Kanë sti.muluar kri.min dhe kanë krijuar partnereship me të;
I kanë dor.ëzuar shtetin kri.mit të organizuar;
Kanë shitur interesin kombëtar, sipas kërkesave të pusht.uesve të terri.toreve shqiptare;
Kanë bashkëpunuar me Beogradin, Athinën dhe Moskën ku.ndër inter.esit kombëtar;Nuk kanë pranuar bom.bard.imin e Serbisë dhe çlirimin e Kosovës.Ja, kjo është e vërteta që mban brenda vetes kjo kohë. Por shqiptarët po e duan me kërkesë eksp.ozimin real të kësaj kohe të tri.shtë që kanë kaluar – emër për emër, për keqb.ërësit e tyre . Ata po presin…

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Kurti:Ky vend ka v.ua.jtur për një qeverisje të mirë si e jona! A PAJTOHENI?

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se për këtë vit rritja ekonomike do të jetë rreth…

6 hours ago
  • Aktualitete

Do ndodhë para Kuvendít të 11 dhjetorít, analístí plas “bombën”: Salí Berísha arrestohet

Analisti Frrok Çupi mëngjesin e sotëm plasi “bo.mbën” duke thënë se Sali Berisha do të…

12 hours ago
  • Aktualitete

Mediat Serbe Pas Takimi Mes 2 Qeverive: “Shqipëria Dhe Kosova Do Të Bashkohen”

“Shqipëria dhe Kosova do të bashkohen”, kështu e nis artikullin media serbe b92.net.Një shkrim kushtuar…

12 hours ago
  • Aktualitete

Daçiq: Thaçi dhe Veseli duhet te denohen për ush.taret serb qe i humbem në…

Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Daçiq, tha se është mirë që Dhomat e Specializuara…

12 hours ago
  • Aktualitete

Sondɑzh: A duhet ti konfiskohet pasuria ish Kryeministrit Sali Berishës/Voto PO – JO

Pre.sioni i jashtëzakonshëm i Brukselit mbi kryeministrin Edi Rama, për të ndj.ekur shembullin e Kroacisë…

12 hours ago
  • Aktualitete

Medita Serbe “Bombardojne”Pas Deklarates Se Ramës, Se Do Të Votonte Haptas Për Bashkimin E Shqipërisë Me Kosovën

Deklarata e kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama pas mbledhjes së përbashkët të dy, Shqipërisë dhe…

12 hours ago