Categories: Aktualitete

Monika e të.rbuar: OSBE prezanton dy do.sje për dy vr.asje dhe tra.fiqet e Ilir Metës!

Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi kanë hed.hur në su.lm ush.tarët e tyre, të cilët janë nën he.tim nga prokuroria për kor.rups.ion, kundër misionit të OSBE në Shqipëri.Shpë.rthimi i çiftit më të kor.ruptuar në Ballkan erdhi pas një re.agimi të fortë të OSBE, ku i bëri thi.rrje policisë të shpar.tallojë ka.mik.azët me pa.gesë të PD-LSI që sul.mojnë policinë dhe institucionet.

Advertisement

Por, urr.ejtja e Metës dhe Monikës me OSBE i ka rr.ënjët tek një do.sje që ka har.tuar OSBE për kri.met njerëzore dhe tra.fiqet e Ilir Metës. Një pjesë e kësaj do.sje rrodhi në media disa vite më parë. Në atë kohë, Meta ishte në pushtet me Edi Ramën. Pas daljes së do.sjes, Meta largoi kreun e OSBE nga Shqipëria.

Në pjesën e do.sjes së zb.uluar të OSBE, thuhet: “Meta, Ilir (LSI): Kryetar i LSI, ish Kryeministër dhe Zëvendëskryeministër. Interesa në ndërtim, turizëm, materialet e ndërtimit dhe energjetikë. I dy.shuar për lidhje të forta me ak.torë të ma.fias, krye.sisht nga Jugu i Shqipërisë. Ka zëra se urdh.ëroi të paktën dy vr.asje ndërsa ishte Zëvendëskryeministër. Halit Shahini, ortak dhe korrier i Metës, dys.hohet të ketë lidhje të forta me gr.upe kr.imi.nale në Shijak, të përfshira kryesisht në tra.fikun ndërkombëtar të dro.gës”.

Kjo do.sje pritet të jetë objekt i Byrosë Kombëtare të Het.imit. Në këto rrethana, Monika dhe Iliri kanë nisur një su.lm të org.anizuar ndaj misionit të OSBE në Tiranë. Monika ak.uzoi njerëzit e OSBE se po mbron kri.min.elët. Më vonë, Monila nxori edhe Ylli Manjanin, i cili kërkoi boj.kotimin e misionit të OSBE./Pamfleti

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Prejardhja e emrit Shqiptar! Origjina dhe kuptimi i tij

Pirroja ishte, ndoshta, sundimtari më i shquar i Epirit. Ai, si pasardhës i largët i…

16 hours ago
  • Aktualitete

Berisha bën thirrje drejt demokratëve: Përgatituni për pro.testa që Shqipëria nuk i ka parë kurrë

Ish-kryeministri Sali Berisha ka paralajmëruar pro.testa të demokratëve për humbjen e PD në zgjedhjet e…

16 hours ago
  • Aktualitete

“U stërvit nga C.I.A dhe erdhi me mis.one sek.rete në Shqipëri për të vr.arë Enverin…”/ Historia e rrallë e agj.entit, që u mb.ajt dy v.jet në ar.kivol

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur dhe të bujshme të ashtuquajturës “ba.nda Xhevdet Mustafa”, ku…

17 hours ago
  • Aktualitete

Nikollë Lesi tregon parashikimin e radhës: Berisha arr.estohet, Basha shpëton, PD shkrihet dhe në pushtet rri Rama për shumë gjatë

Nìkollë Lesì ka bërë një tjetër parashìkìm. Në gazetën e tìj “Koha Jonë” është pʋblìkʋar…

17 hours ago