Categories: Aktualitete

Mungesë e madhe për punëtorë nga Britania/ Mbretëria e Bashkuar kërkon dy milion puntorë: Ja si të aplikoni

Numri i vendeve té lira té punés né Mbretériné e Bashkuar éshté rritur javét e fundit, me gati dy milioné vende pune né dispozicion.Industrité po goditen réndé nga mungesa e stafit, me mé shumé se 100 mijé njeréz té nevojshém vetém né sektorin e transportit. Problemet jané nxitur nga Brexiti dhe pandemia, té cilat kané shkaktuar mungesé té punétoréve té huaj.

Advertisement

Mésuesit, punonjésit e kujdesit, kuzhinierét dhe pastruesit jané té gjithé né kérkesé té larté, me dhjetéra mijéra vende pune né dispozicion, sipas njé analize nga Konfederata e Rekrutimit dhe Punésimit.Gjithsej 1,903,045 vende pune ishin né dispozicion né javén mes 13 dhe 19 shtatorit. Rritjet mé té médha kané ardhur né Uells dhe Irlandén Veriore, ndérsa Londra mbetet prapa.Njé fermé né Lincolnshire po u ofron punonjésve 35 euro né oré, ekuivalente me njé pagé vjetore prej 72 mijé eurosh né vit.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

6 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

6 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

6 hours ago