Categories: Aktualitete

“Nëse dëshironi ta shihni Ramën të lumtur, ia afroni një serb, nëse dëshironi të çm.endet nga urr.ejtja një kosovar”

Njohësi i çësh.tjeve pol.itike dhe vepr.imtari i çës.htjes komb.ëtare në SHBA, Ramazan Bekteshi, përmes një postimi në facebook ka krit.ikuar kryemi.nistrin e Shqipërisë, Edi Rama, i cili së fundi gjatë vizitës së kanc.elares gjermane, Angela Merkel në Tiranë, su.lm.oi ash.për Kosovën, e cila ka refu.zuar që t’i bashk.ohet “Open Balkanit”.

Advertisement

“Nëse dëshironi ta shihni Ramën të lumtur, ia afroni një se.rb, nëse dëshironi të çme.ndet nga urre.jtja, ia afroni një koso.var!”, ka shkruar Bekteshi.

Kujtojmë se Edi Rama në konfer.encën e përbashkët me Merkel, Edi Rama edhe njëherë sul.moi ash.për Kosovën.

“Kanc.elarja me të drejtë i mëshon në mënyrë të vazhdueshme nevojës që 6 vendet të nënshkruajnë marrë.eshjet për tregun e përbashkët rajo.nal. Pr.ocesi i dakor.dësimit është i ngatë.rrimit dhe ajo që kemi parë në të shkuarën është që një vend apo tjetër bën që të gjithë të ngecin prandaj Ballkani i Hapur nuk është kri.juar për të përjashtuar njeri por për të mos u varur nga vetot e njërit apo teoritë e konsp.iracionit të tjetrit. Pro.cesi i Berlinit ka 4 liritë e BE, të njerëzve, kapit.aleve, mallrave dhe shërbimeve dhe inve.stimet që vijnë nga paketa e komis.ionit. Sa i përket inves.timeve, ecën paralelisht. Sa i përket 4 li.rive, duam të ecim më shpejt. Një nga peng.esat ka qenë se Serbia nuk e pranonte lë.vizjen e lirë të njerëzve se ka pasur paragj.ykimin se l.ëvizja e lirë mes Shqipërisë dhe Kosovës do të ishte e garantuar. Sot është e pabesueshme që Kosova nuk e shfrytëzon këtë për veten e vet por rri dhe bën teori konspi.racioni për “Open Balkan”. Tra.seja është e shtruar. Pro.cesi i Berlinit do të vazhdojë, Open Balkan është meka.nizëm për ta përshp.ejtuar. Nuk ka asnjë kontra.diktë mes të dyjave”, tha Edi Rama.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Shqipëria më e fortë si asnjëherë më parë: Baza e NATO-S Në Shqipëri frikë për Greqinë dhe Serbinë!

NATO ka hyrë zyrtarisht në pjesën perëndimore të Ballkanit në një përpjekje për të bllokuar…

3 hours ago
  • Aktualitete

Hoxha Mustafa: Duhet rrespektuar edhe Vuçiq, edhe ai është NJERI

“H.oxha nga Republika e Serbisë: “Ta respektojmë Vuciqin, Kosova është dj.ep i Serbisë. Myftiu nga…

3 hours ago
  • Aktualitete

Sondazh: A mendoni qe nuk jane manipuluar VOTIMET ?! PO-JO

Sondazh i bere online pasi shume qytetare ne kane shkruajtur qe nuk eshte ne rregull…

6 hours ago
  • Aktualitete

Po “tronditet” Opozita Levizja Vetevendosje fiton keto 5 Komuna

Deputetja nga radhët e VV-së, Fitore Pacolli përmes disa postimëve në Facebok ka bërë të…

6 hours ago
  • Aktualitete

E PABESUESHME/ Bekim Jashari po merr “goditje” nga ana e PDK-se dhe Mergim Lushtakut – Ja fjalet e papranueshme

E PABESUESHME/ Bekim Jashari po merr “goditje” nga ana e PDK-se dhe Mergim Lushtakut –…

6 hours ago
  • Aktualitete

Reagimi i Bekim Jasharit per humbjen e zgjedhjeve po le gjithe vendin pa fjale – E PAPRANUESHME

Kandidati për kryetar të Skenderajt, Bekim Jashari, ka thënë se pati vj,ed,hje,s të fitores përmes…

6 hours ago