Categories: Aktualitete

Ngα ρυthjα e Enver Hoxhës te νr.αѕјα e bαbαit, kush është ministrjα e re shqiptαre, historiα e dhίmbshme

Ministrja e re e Kosovës Donika Gërvalla personifikon në biografinë e saj një pjesë shumë të madhe të historisë së shqiptarëve në këto pesë dekada. Cilësia e saj më e çmuar. G uximi për të thënë të vërtetën.

Advertisement

“Kush nuk e di nga vjen, nuk mund ta dijë se për ku është nisur“. Me këto fjalë, Donika Gërvalla-Schwarz hapi mesazhin falenderues në llogarinë e saj në Facebook, të hënën në mbrëmje, më 22 mars, menjëherë pasi u zgjodh si Ministre e Jashtme nga Kuvendi i Kosovës.

49-vjeçarja nga Kosova jeton prej vitit 1991 në Gjermani, dhe jo gjithmonë ka qenë e e kspozuar në jetën politike. Por kur hedh një vështrim në jetën e saj, sheh se ajo ka dhënë kontributin e saj jo pak të vogël në momentet vendimtare të historisë më të re të shqiptarëve

Pl.agë të hapura
Një nga vetitë më të spikatura të saj: Të folurit troç, pavarësisht çmimit që mund të paguajë. Një veçori që do ta ketë trashëguar nga i ati, Jusuf Gërvalla, poet, muzikant dhe gazetar kulturor, por edhe një kr.itik i ashpër i regjimit të Titos. Në vitin 1979, u dety rua të arr.a t.isej në Gjermani, së bashku me familjen e tij.

Donika Gërvalla në atë kohë ishte tetë vjeçare dhe dy vjet më vonë, në janar 1981, do ta ndiente mbi supe bru.t.ali.tetin e sistemit kom.unist jugosllav, kur shërbimi i fsh.ehtë i atëhershëm do t’i v r.i.ste të atin dhe axhën, Jusuf e Bardhosh Gërvalla, si dhe shokun e tyre, Kadri Zekën, jo larg banesës ku ajo jetonte në Stuttgart.

Advertisement

“Fakti që autoritetet gjermane nuk kanë qenë në gjendje ta zbardhnin vr.a.s.jen, ka të bëjë pikërisht me moskooperimin e autoriteteve serbe,” tha ajo para ca kohësh në një intervistë televizive në Prishtinë. Dhe ky është një nga mijëra rastet e kosovarëve të zh.d.u.kur nga dh una e regjimit të atëhershëm. “Ne kemi disa pl.agë të hapura në këtë vend që nuk mund t’i fshehim. Ne nuk mund t’u themi thjesht qytetarëve tanë: Harrojeni të zhd.u.kurit, të v.r.a.rët dhe k.r.i m.et” tha Gervalla duke iu referuar negociatave me Serbinë.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Kurti:Ky vend ka v.ua.jtur për një qeverisje të mirë si e jona! A PAJTOHENI?

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se për këtë vit rritja ekonomike do të jetë rreth…

10 hours ago
  • Aktualitete

Do ndodhë para Kuvendít të 11 dhjetorít, analístí plas “bombën”: Salí Berísha arrestohet

Analisti Frrok Çupi mëngjesin e sotëm plasi “bo.mbën” duke thënë se Sali Berisha do të…

16 hours ago
  • Aktualitete

Mediat Serbe Pas Takimi Mes 2 Qeverive: “Shqipëria Dhe Kosova Do Të Bashkohen”

“Shqipëria dhe Kosova do të bashkohen”, kështu e nis artikullin media serbe b92.net.Një shkrim kushtuar…

16 hours ago
  • Aktualitete

Daçiq: Thaçi dhe Veseli duhet te denohen për ush.taret serb qe i humbem në…

Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Daçiq, tha se është mirë që Dhomat e Specializuara…

16 hours ago
  • Aktualitete

Sondɑzh: A duhet ti konfiskohet pasuria ish Kryeministrit Sali Berishës/Voto PO – JO

Pre.sioni i jashtëzakonshëm i Brukselit mbi kryeministrin Edi Rama, për të ndj.ekur shembullin e Kroacisë…

16 hours ago
  • Aktualitete

Medita Serbe “Bombardojne”Pas Deklarates Se Ramës, Se Do Të Votonte Haptas Për Bashkimin E Shqipërisë Me Kosovën

Deklarata e kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama pas mbledhjes së përbashkët të dy, Shqipërisë dhe…

16 hours ago