Categories: Aktualitete

Politika shqiptarë afër zbulimit të famshëm të pasurisë/ Zvicra hap llogaritë bankare për publikun, kush jané politikanét shqiptaré qé preken

Parlamenti zvicrian ka miratuar një ligj për shkëmbimin e informacionit në lidhje me llogaritë bankare me 18 vende të ndryshme të botës.Nisur nga viti 2021, 18 vende të botës do të kërkojnë tanimë nga Zvicra informacion për llogaritë bankare të shtetasve të tyre të cilët depozitojnë një llogari në këtë shtet. Sht yp rejkIamen e p0shtme dhe ndiq pamjet

Advertisement

Ajo që është interesante është që Shqipëria është i vetmi vend evropian që bën pjesë në këtë listë. Të 18 vendet janë; Shqipëria, Azerbajxhani, Brunei, Dominica, Gana, Kazakistani, Libani, Makau, Maldive, Nigeria, Niue, Oman, Pakistani, Peru, Samoa, Shën Martin, Trinidad dhe Tobago dhe Vanuatu.Çdo detaj i llogarive bankare në Zvicër, i vendosur në emrin e një shtetasi shqiptar tanimë do të bëhet publike. Zvicra është konsideruar gjithmonë një “parajsë” për shtetasit e huaj të cilët fshehin pasurinë e tyre në një vend tjetër, por ky mit do të bjerë në 2021, kur këto të dhëna do të bëhen publike, dhe pasuritë e mëdha do të zbulohen. Sht yp rejkIamen e p0shtme dhe ndiq pamjet

Shteti zvicerian ka zbuluar kohët e fundit, se janë rreth 3.1 milionë llogari bankare në këtë shtet të mbajtura nga shtetasit e huaj jo zviceranë.Sa më sipër, vitin e ardhshëm do të mësojmë se cilët janë politikanët që kanë llogari bankare në Zvicër dhe sidomos sa kanë, dhe cilat kanë qenë transaksionet e këtyre të fundit ndër vite nga Shqipëria në shtetin Zvicerian.Këto informacione mjaft të rëndësishme do të ndihmojnë tanimë edhe drejtësinë shqiptare, kryesisht Prok.urorinë e Posaçme An.ti-korr.upsion, e njohur si SPAK, për të he.tuar korr.upsionin në nivelet e larta të administratës dhe politikës shqiptare. Sht yp rejkIamen e p0shtme dhe ndiq pamjet

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

5 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

5 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

5 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

5 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

5 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

5 hours ago