Categories: Aktualitete

Rama go.det përkrahësit e Kurtit, Nuk jam tra.dhtar, Ja çka po bëj për ju

Kry.eministri Edi Rama nga folto.rja e Kuv.endit teksa po prezanton programin e qever.isë është ndalur edhe tek çështja e “Ballkanit të Hapur”. Rama e cilësoi edhe njëherë si “pje.llë” të proc.esit të Berlinit, ndërsa krit.ikoi sërish qever.inë e Kosovës duke theksuar se Ballkani i Hapur nuk është devijim aga rruga evropiane, por një zgjidhje për të rritur bashkëpunimin në rajon.

Advertisement

Nuk është e rastit pozici.oni i shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut kur deri dje një gjysëm satrapi ballkanik atje në Shkup i trajotnte shqiptarët si pakicë kombë.tare, duke bërë sikur bashkëqe.veriste me ta. Pa e çuar në mendje tu hapte rrugë as për të drejtën elementare të barazisë së gjuhës shqipe.

Si gjyha e një populli pa të cilin ai shtet nuk rri dot në këmbë, sepse shqipt.arët në Maqedoni janë popullsi shtet-formuese. Aty ishin edhe dje faktorët pol.itikë shqiptarë në Maqedoni, por polit.ika e jashtme e SHqipërisë e kishin mëndjen te fushatat e tyre elek.torale, jo te përparimi i të drejtave të bashkëko.mbasëve tanë në atë shtet.

Ju kujtohet sa shumë u krit.ikua platforma e Tiranës, por edhe sa shumë ndikoi në ato proçese. Prandaj duhet ti kenë parasysh faktet që janë prodhuar në dobi të shtetit dhe kombit shqiptar nga poli.tika jonë e jashtme të gjithë ata që më shumë bëjnë sikur nuk e kuptojnë sesa nuk e kuptojnë Ballkanin e Hapur.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

6 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

6 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

6 hours ago