Categories: Aktualitete

Rama pe.ng i ush.tarit të Berishës pasi ai posedon një sekret të tme.rrshëm për të, ja faktet!

Edi Rama është pe.ng i një sek.reti të tmer.rshëm, të cilin e dinë një rreth i ng.ushtë njerëzish, përfshirë ushtarin e Sali Berishës, Visho Ajazi Lika dhe njerëzit e shër.bimeve të huaja.

Advertisement

Ende nuk dihet se cili është ky s.ekret, nëse ka të bëjë me li.dhjet e Ramës me bo.sët e dr.ogës dhe kr.imit, me ndonjë ska.ndal se.ks.ual, lidhje me ndonjë se.kt të dy.shimtë, me ndonjë ska.nd.al fina.nciar etj.

Por sje.lljet në raport me ish-kreun e spiu.nazhit Visho Ajazi Likën konfirmojnë se kryeministri po sha.ntaz.hohet nga një do.sje e lla.htarshme. Për të gjithë mosbesuesit, po listojmë disa fakte të thjeshta që tregojnë se Edi Rama është p.eng i Visho Likës, të cilit Berisha i besoi drejtimin e SHISH dhe kry.erjen e për.gjimeve masive për llogari të tij.

Sapo erdhi në pushtet, Edi Rama urdh.ëroi ngr.itjen e një grupi kontrolli me anëtarë të Komisionit të Sigurisë Kombëtare për të kont.rolluar veprimtarinë e Visho Ajazi Likës në krye të Shë.rbimit Infor.mativ Shtetëror. Ky vendim erdhi pas të dhënave se Visho punonte vetëm për pa.dronin e tij, Sali Berishën, duke për.gjuar dhe su.rvejuar të gjithë kundë.rshtarët dhe bashkë.punëtorët e dysh.imtë të Berishës. Me urd.hër të Berishës u për.gjuan edhe ambasadorët, e huaj në Tiranë, kre.rët e pol.icisë, gazetarë etj. Për Berishën u për.gjua mbi 800 herë Ilir Meta, ndërsa Edi Rama është për.gjuar duke folur me njerëz të kr.imit. Ish-kreu i Komisionit të Sigurisë, Spartak Braho tha: “Dua të konfirmoj se Komisioni do të shqyrtojë dhe vendosë për kontrollin parlamentar të SHISH nga një grup deputetesh që do të caktojë Komisioni”.

Me lejen e Ramës, grupi i kontrollit hy.ri në zyrat e SHISH, hapi dokumentet dhe zb.uloi gjëra tron.ditëse. Grupi i kontrollit har.toi një raport për veprimtarinë e Visho Likës në shër.bim të Berishës. Anëtarët e Komisionit të Sigurisë shqyrtuan analizuan dhe miratuan raportin e grupit të kontrollit të veprimtarisë së SHISH. Raporti shkoi në tavolinën e Ramës. Në raport ishin konf.irmuar për.gjimet për llogari të Berishës. Në këto kushte, deputetit i pro.pozuan kryeministrit Edi Rama, që t’i kërkonte Presidentit shkarkimin e Visho Likës nga detyra.

Advertisement

Kur pritej që Rama të kërkonte shk.arkimin e ush.tarit të Berishës në krye të SHISH, ai kë.rcënoi anëtarët e Komisionit të Sigurisë që të mos fl.isnin më për Visho Likës. Rama i kërkoi ish-deputetit, Piro Lutaj, që kishte qenë pjesë e grupit të kontrollit, që mos ta përmendte më emrin e Visho Ajazi Lika. Deputetët janë hab.itur nga kthesa e Ramës dhe ur.dhrit i tij për t’u mos u marrë më me kreun e SHISH. Pas urd.hrit të Ramës, raporti për shke.ljet në SHISH u ar.kivua.

Nuk dihet se më çfarë e shan.tazhi Visho Lika, por disa muaj më vonë Edi Rama e dekoroi në fshe.htësi kreun e SHISH. Larg syve të medias, Rama i dha medaljen e mirënjohjes kreut të Shër.bimit Infor.mativ të Shtetit, për rezultatet në luf.tën an.tite.rror. Interesant ishte fakti se ka qenë vetë kryeministri, që i ka dor.ëzuar medaljen kreut të shë.rbimit, Visho Ajazi Likës dhe gjithashtu ka re.fuzuar që ceremonia të bëhet publike. Kjo duket se ka ardhur pasi do bënte bu.jë një veprim i tillë, për shkak të për.pla.sjeve.

Një vit më parë, Edi Rama, befasoi sërish dhe la me g.ojë hapur deputetët e tij. Edi Rama pro.pozoi që Visho Ajazi Lika, më parë zëvendësministër i Berishë, të bëhej ambasador i Shqipërisë në NATO. Propozimi i Ramës për emërimin e Vishos ambasador u dek.retua nga Ilir Meta, edhe pse vetë Meta ishte për.gjuar mbi 800 herë gjatë kohës kur qeveriste me Ramën. Berisha rea.goi i al.armuar nga këto lëvizje, gjë që tregon se muajt e fundit, Visho Lika kishte nisur t’i dilte nga kontrolli. Berisha dha alarmin se Rama po kapte SHISH duke i shka.rkuar ush.tarin e tij, por mb.ylli go.jës kur mësoj se Rama e bëri ambasador. Sot SHISH është pa dre.jtues, pasi Ilir Meta nuk dek.reton pro.pozimin e Ramës për kreun e ri./Pamfleti

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Berisha: S’largohem nga Shqipëria dhe nëse hapin çështje pe.nale ndaj meje, këtu s’ka njëri që mund të më bur/gos

Ish-Kryeministri Sali Berisha ka deklaruar mbrëmjen e sotme se do të përballet me çdo akuzë…

3 days ago
  • Aktualitete

Dëshmia e gjallë: Arre.stimi me dr.ogë i Koço Devoles në Itali, si angazhoi Sali Berisha avo.katin e Berluskonit dhe interesimi i Ilir Metës

Gazetari Mitro Çela ka publikuar së fundmi një libër me kujtime në nder të kolegut…

3 days ago
  • Aktualitete

Zbulohet pasuria e çmendur e Blendi Fevziut nga Bledi Mane: “7.5 milione euro ne banke, rroga e tij arrinë 37 mije euro, ka 11 shtepi dhe 3 vila

Det.aje të reja kanë dalë nga aks.identi i makinave shoqëruese të Sali Berishës në autostradën…

3 days ago
  • Aktualitete

Zbulohet pasuria e çmendur e Blendi Fevziut nga Bledi Mane: “7.5 milione euro ne banke, rroga e tij arrinë 37 mije euro, ka 11 shtepi dhe 3 vila

Duhen kater kembe te kercejne ta.ngo, dy k.urva duhen te çelin bordellon. Ndryshe nga vallzimi…

3 days ago
  • Aktualitete

Bota serbe dhe greke në habi pas dokumentit: “Serbët dhe grekët janë dy popuj me histori të falsifikuar në mënyrën më primitive!”

“Çʋditërisht edhe sot disa stʋdiʋes sllavë nga Maqedonia paraqiten më shov.inistë e ra.cistë kʋndër shqiptarëve,…

3 days ago
  • Aktualitete

Kaq Përqind E Shqiptarëve Janë Pro Bashkimit Shqipëri-Kosovë! A JENI JU PRO APO KUNDER?

Katër në pesë shqiptarë të Shqipërisë (79,2%) do të votonin pro bashkimit në një shtet…

3 days ago