Categories: Aktualitete

“Ramush Haradinaj përfundon në b’urg”, ky është ska.ndaIi më i madh i paslu ftës në Kosovë

Mi.nistri i Fin.ancave, Punës dhe Tran.sfereve në Qev.erinë Kurti, Hekuran Murati ka thënë se toka që Agj.encia Kosovare e Mirëbesimit/Agj.encia Kosovare e Privat.izimit e kishte privat.izuar për gjashtë euro arin, në Min.istrin e Mje.disit dhe Plani.fikimit Hapë.sinor ishte vlerësuar me 3.700 euro/ari, duke aku.zuar ish Qev.erinë e Ramush Haradinajt se kishte marrë vendim që të njëjtën tokë, ta shpr.onësojë për 1.200-fish më shumë.
“Toka që AKM/AKP e kishte pri/vatizuar për 6 euro/arin, në tabelat e vler ësimit të dorëzuara me 17 maj në MMPH, ishte vlerësuar me 3,700 euro/ari, pra rreth 600-fishi i çmimit të blerjes. Por sikur të mos mjaftonte kjo, Qeve/ria Haradinaj kishte marrë ve.ndim me 17 dhjetor 2019, që të njejtën tokë t’a shp ronësojë për 7,500 euro/ari, pra 1,200-fishi (me fjalë: njëmijë e dyqind fishi i çmimit të priv.atizimit). Sipërfaqja e tërësishme e tokës, e cila për t’u priv/atizuar kishte kushtuar 4,000 (katër mijë) euro, tani do të shpro.nësohej për 4,866,000 (katër milionë e tetëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë mijë) euro”, ka dekla/ruar Murati, duke shtuar se nëse keqp/ërdorimi do të shkonte deri në fund një person i vetëm do të merrte 4.9 milionë euro.
“Pra nga 43 milionëshi i tërësishëm, një person i vetëm do të merrte 4.9 milionë euro, nëse keqp/ërdorimi do të shkonte deri në fund. Fatmirësisht, e stopuam me kohë. Fakte si kjo, ka edhe shumë të tjera”, ka shkruar Ministri Hekuran Murati.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar sítuatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthemi në…

6 hours ago
  • Aktualitete

Nga SHBA vjen lajmi qe po dridh Ballkanin – Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Kosova temē nē takimin e Dendias me Blinkenin: A po lēviz Greqia drejt njohjes? Shtetet…

6 hours ago
  • Aktualitete

Testamenti pasuror që ja mbajti të fshehur Nexhmija burrit të saj Enver Hoxhës në ’81-in dhe pas v.dekjes së tij, shkoi në….

Publikohen disa dokumenta të rralla arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Marrëveshja serbo-turke e vitit 1938: sa para i’a jepte Serbia Turqisë për dë.bimin e shqiptarëve

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës…

6 hours ago
  • Aktualitete

Selakoviq:Thaçi është ka’sap i Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviq, në fjalën e tij në mbledhjen e Këshillit…

6 hours ago