Categories: Aktualitete

Rrëfimi i Vjosa Osmanit në Parlamentin e Shqipërisë: Familjari mu va.rros për së gj.alli nga Enver Hoxha

Nga atje ajo rrëfeu një histori që ndërlidhet me familjen e saj. Osmani rrëfeu se si xhaxhai i nënës së saj është var.rosur për së gja.lli nga reg.jimi kom.unist i Enver Hoxhës.

Advertisement

Ajo tha se si historia e familjes së saj, ka edhe me mijëra të tilla të familjeve tjera shqiptare.

“Përgjatë historisë sonë shumë familje janë ndarë në mes të Kosovës dhe Shqipërisë. Të tillë e kishte fa.tin edhe familja ime. Përderisa gjyshi im, babai i nënës sime kishte përj.etuar tor.tura të tmer.rshme në bur.gjet e reg.jimit serb e në fund edhe kishte vde.kur nga ato tor.tura, në anën tjetër xhaxhai i nënës, pra vëllai tjetër Sylejman Vuçitërna kryetar i Akademisë Ush.tarake në Shqipëri kishte mbetur këtu në Shqipëri por u va.rros për së gja.lli nga re.gjimi i Enver Hoxhës. Kjo histori e dhim.bshme e nda.rjes së familjes në të dy anët e kufirit është histori e qindra familjeve shqiptare e mijëra familjeve shqiptare”, ka thënë ajo.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

”Ditën më të zezë Kosovës ia kanë sjellë vetë udhëheqësit e saj”. A PAJTOHENI?

“Sipas kushteve që parashtron pala serbe në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel, përveC…

27 seconds ago
  • Aktualitete

Kurti në Bruksel: Na liberalizoni vizat që të besojmë te BE-ja

Kryeministri Albin Kurti edhe sot në Bruksel ka kërkuar liberalizimin e vizave për Kosovën. Kurti…

2 mins ago
  • Aktualitete

Kjo është shtëpia “modeste” në Marigona Residence ku jeton Ramush Haradinaj (VIDEO)

Shtëpinë e ndërtuar me mjete vetanake dhe me ndihmë nga bashk.ëluf.tëtarët menjëherë pas luf.tës në…

3 mins ago
  • Aktualitete

Kurti “me dy fytyra” dje e lavdonte e sot e akuzon diasporën, ata janë “rreziku i parë..do ta sjellin virusin…”

Kr yeministri Albin Kurti duket se ka ndërruar mendje në relacion me diasporën. Ai deri…

5 mins ago
  • Aktualitete

Rrahman Jasharaj: Albin nëse punët si kryeminstër nuk t’dalin boll, hajde bëhu anëtar i yni

Në emisionin ‘Pressing’ në T7 po diskutohet për përp.lasjen e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti…

7 mins ago
  • Aktualitete

Çedomir Jovanoviç Unë jam i mendimit se populli Shqiptarë është i Fjalës dhe Besnik

Lideri i Partisë Liberale Demokratike në Serbi, Cedomir Jovanoviç ka deklaruar se stabil ieti i…

8 mins ago