Categories: Aktualitete

Sapo ka filluar hak.marrja ime ndaj Sali Berishës?! Aishe Haklaj zbulon vendimin e fëmijëve e saj

Për Sali Berishën, familja e Aishe Haklajt kërkon vetëm drejtësi dhe jo hakm.arrje. Për të ha.kmarrja është një mjet primitiv, që nuk është në mendjen e familjarëve të saj sot e kësaj dite.

Advertisement

“Jo, nuk e kanë këtë ide. Fëmijët nuk e kanë këtë ide. Tani po rriten me një frymë tjetër dhe, edhe ne nuk duam që ajo hakm.arrja të vazhdojë. Hakm.arrja është mesjetare. Mesjetën na e solli Saliu. Ne e kishim harruar hakm.arrjen, për 50 vite. Ishim të mbyllur, kishim lu.ftën e kla.save, u mor prona, ama nuk kishim hak.marrje.

Ekz.ekut.onte shteti, por ne nuk e dinim se kush i ekze.kut.onte ata njerëz. Pra nuk kishim një urre.jtje për njëri-tjetrin. Ne kemi jetuar, familja e Haki Hoxhës, e atij që ka vr.arë Shkëlqim Haklajn, ka qenë e per.seku.tuar. Ne kemi qenë në pozicione të ndryshme me familjen e Haki Hoxhës në mon.izëm. Ne kemi jetuar në Tropojë dhe kurrë nuk kemi pasur mosma.rrëveshje ose kurrë familja Haklaj, e cila ndoshta ka pasur mundësi, nuk i është kundë.rvënë familjes Hoxha dhe asnjë familjeje që ka qenë, nuk ma nxë go.ja tani ta them, e dekl.asuar, se në atë kohë dekla.soheshin dhe quheshin të per.seku.tuar.

Ata ishin njerëz sikur ne, por ishte reg.jimi që e bënte një gjë të tillë. Nuk ka një familje tropojane që të thotë dhe të tregojë që ne kemi qenë spi.unë, që ne i kemi per.sekut.uar. Ne nuk kemi qenë në krahun e shtetit për t’i shtypur e dhu.nuar ato. Ne kemi qenë në krahun e tyre. Po. Gjithçka e kërkojmë me drejtësi. Edhe në raport me Berishën.“Jo, nuk e kanë këtë ide. Fëmijët nuk e kanë këtë ide. Tani po rriten me një frymë tjetër dhe, edhe ne nuk duam që ajo hakm.arrja të vazhdojë. Hakm.arrja është mesjetare. Mesjetën na e solli Saliu. Ne e kishim harruar hakm.arrjen, për 50 vite. Ishim të mbyllur, kishim lu.ftën e kla.save, u mor prona, ama nuk kishim hak.marrje.

Ekz.ekut.onte shteti, por ne nuk e dinim se kush i ekze.kut.onte ata njerëz. Pra nuk kishim një urre.jtje për njëri-tjetrin. Ne kemi jetuar, familja e Haki Hoxhës, e atij që ka vr.arë Shkëlqim Haklajn, ka qenë e per.seku.tuar. Ne kemi qenë në pozicione të ndryshme me familjen e Haki Hoxhës në mon.izëm. Ne kemi jetuar në Tropojë dhe kurrë nuk kemi pasur mosma.rrëveshje ose kurrë familja Haklaj, e cila ndoshta ka pasur mundësi, nuk i është kundë.rvënë familjes Hoxha dhe asnjë familjeje që ka qenë, nuk ma nxë go.ja tani ta them, e dekl.asuar, se në atë kohë dekla.soheshin dhe quheshin të per.seku.tuar.

Advertisement

Ata ishin njerëz sikur ne, por ishte reg.jimi që e bënte një gjë të tillë. Nuk ka një familje tropojane që të thotë dhe të tregojë që ne kemi qenë spi.unë, që ne i kemi per.sekut.uar. Ne nuk kemi qenë në krahun e shtetit për t’i shtypur e dhu.nuar ato. Ne kemi qenë në krahun e tyre. Po. Gjithçka e kërkojmë me drejtësi. Edhe në raport me Berishën.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

A ka përhajr, Ganimete Musliu vendos ti jep fund beqaris me këtë person që e njihni të gjithë

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Ganimete Musliu asnjëherë pothuajse nuk ka bërë publike diçka nga…

1 hour ago
  • Aktualitete

A do e votonit Xhavit Halitin për President në vend të Vjosës?PO apo JO?

Haliti është ndër njerëzit më të paprekshëm në PDK, dhe në vazhdimësi ka qenë në…

1 hour ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

1 hour ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

1 hour ago
  • Aktualitete

Si agjente e Enver Hoxhës: Si ndodhi arr.atisja e Vaçe Zelës gjatë turneut në Greqi dhe pse u zem.ërua sigurimi

Nga Emisioni “Vetting” : “Pallati i madh i Kulturës”, mban titullin do.sja e Sigu.rimit të…

1 hour ago
  • Aktualitete

SONDAZH:Kush mendoni se është politikan me i mirë: Thaçi apo Kurti ? Komentoni

albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej…

2 hours ago