Categories: Aktualitete

‘Shka.rkohet dhe arre.stohet Rakici’

Avo.kati mitrovicas, Armend Shkoza, ka komentuar zhvillimet e djeshme në pikën e Jarinjes nga rrafshi li.gjor duke vendosur theksin tek një vepër p.ena.le e kry.er dje.

Advertisement

Avo.kati Shkoza tha se Min.istri Rakic është dashur të arr.estohet dje për kr.yerje të veprës pe.nale të sul.mit kundër rendit kusht.etues të Rep.ublikës së Kosovës, të paraparë në nen.in 121 të Kodit Pen.al, shkruan Jepi Zë.

Theksojmë se kreu XIV i Kodit Pe.nal të Kosovës flet për veprat pen.ale kundër rendit kushtetues dhe sigu.risë së Repu.blikës së Kosovës. Ndërsa neni 121 parasheh se kushdo që pengon (në këtë rast Krye.ministrin) në usht.rimin e detyrave apo veprimeve zyr.tare dë.nohet me bur.gim nga 3 deri në 10 vjet.

Postimi i plotë i avo.katit Shkoza:

“Me pas shtet ashtu qysh është tu i ardhë era, Rakiqi ish deshtë të arr.estohet për shkak të krye.rjes së ve.prës pe.nale të su.lmit kundër rendit kusht.etues të Republ.ikës së Kosovës nga Ne.ni 121 i Kodit Pe.nal. I njëjti me veprimet e sotme i ka kryer të tri format e kësaj vepre pe.nale, njërën të përgjithshmën dhe dy të kuali.fikuara.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Kush i pari u vendos në Ballkan – serbët apo shqiptarët?

Serbët nganjëherë janë edhe për keqardhje! Një pjesë e mirë e tyre ende besojnë se…

8 hours ago
  • Aktualitete

I gjithe Ballkani ne “KEMBE” te tronditur. Albin Kurtit i vjen perkrahje e madhe nga Gjermania

Nils Schmid ka pub.likuar nje video ne rrjetin social Twitter, ku ka shprehur hapur mbesh…

8 hours ago
  • Aktualitete

Ganimetja bën thirrje për rrëzimin e qeverisë Kurti: ‘Na lodhën tu na rrejt hajnat’

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Ganimete Musliu, e ka kritikuar kryeministrin e Kosovës, Albin…

8 hours ago
  • Aktualitete

LAJM I MADH – Nga SHBA përgjigjen a e pranojnë bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?

A e pranon SHBA bashkimin e Kosovës me Shqipërinë?Ndihmës Sekretari Amerikan i Shtetit, Matthew Palmer…

8 hours ago
  • Aktualitete

Ish gruaja e Edi Ramës tregon historinë e prishjes së martesës: Linda Rama është një grua dinake që shkaktoi shum depresion te Gregu

Para 35 vitesh Matilda Makoçi ishte një nga ikonat dhe portretet më premtuese të kinematografisë…

9 hours ago
  • Aktualitete

Nga ora me diamante tek miliona sende me vlerë / Rama zbulon se çfarë fshihet në bodrumin e Kryeministrisë(VIDEO)

Kryeministri Edi Rama mbrëmjen e djeshme dha një intervistë për Blendi Fevziun, ku ka zbuluar…

10 hours ago