Categories: Aktualitete

Si i detyroi Enver Hoxha rreth 100 shqiparë të nda.hen nga gratë e tyre ruse me arsyetimin se jan pro.vo.kative

“Paris-presse” ka botuar, të dielën e 14 janarit 1962, në ballinë, një shkrim në lidhje me vendimin miz.or të re.gji.mit di.ktator.ial të Enver Hoxhës ndaj shqip.tarëve të martuar asokohe me shtetase ruse, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :
Rreth 100 ofi.cerë dhe nëpunës civilë shqiptarë janë det.yruar të nda.hen nga gratë e tyre, sepse ato janë me ori.gjinë ruse. Qeveria e Enver Hoxhës dë.boi, tre ditë më parë, gratë ruse të mar.tuara me shqiptarët në kohën kur ata ishin studentë në Moskë.Vetëm disa nga bu.rrat e tyre gux.uan të shkonin në aeroport për t’u dhënë la.mtu.mirën e fu.ndit grave të tyre. Shif artikujt tjere te publikuara per Enver Hoxhen: sht yp rejkIamen dhe prit 3 sekonda

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Kurti:Ky vend ka v.ua.jtur për një qeverisje të mirë si e jona! A PAJTOHENI?

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se për këtë vit rritja ekonomike do të jetë rreth…

9 hours ago
  • Aktualitete

Do ndodhë para Kuvendít të 11 dhjetorít, analístí plas “bombën”: Salí Berísha arrestohet

Analisti Frrok Çupi mëngjesin e sotëm plasi “bo.mbën” duke thënë se Sali Berisha do të…

15 hours ago
  • Aktualitete

Mediat Serbe Pas Takimi Mes 2 Qeverive: “Shqipëria Dhe Kosova Do Të Bashkohen”

“Shqipëria dhe Kosova do të bashkohen”, kështu e nis artikullin media serbe b92.net.Një shkrim kushtuar…

15 hours ago
  • Aktualitete

Daçiq: Thaçi dhe Veseli duhet te denohen për ush.taret serb qe i humbem në…

Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Daçiq, tha se është mirë që Dhomat e Specializuara…

15 hours ago
  • Aktualitete

Sondɑzh: A duhet ti konfiskohet pasuria ish Kryeministrit Sali Berishës/Voto PO – JO

Pre.sioni i jashtëzakonshëm i Brukselit mbi kryeministrin Edi Rama, për të ndj.ekur shembullin e Kroacisë…

15 hours ago
  • Aktualitete

Medita Serbe “Bombardojne”Pas Deklarates Se Ramës, Se Do Të Votonte Haptas Për Bashkimin E Shqipërisë Me Kosovën

Deklarata e kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama pas mbledhjes së përbashkët të dy, Shqipërisë dhe…

15 hours ago