Categories: Aktualitete

S’ishte HƐRO, Avni Rustemi ishte vrα.sës me pα.gesë që kapë.rdisej në Tiranë si shpëti.mtαrë i Atdheut

Nga të pak.tët që hedh poshtë ate.nt.αtin e Avni Rustemit, madje e ul figurën e vetë Avniut duke e quajtur “kar.agjoz politik”, është personaliteti i njohur politik shqiptar, Eqrem bej Vlora. Hap rejkIAmen e p0shtme

Advertisement

Në vëllimin e dytë të librit të tij ”Kujtime” (1912-1925), ai jep në këtë mënyrë një pasqyrë re.aliste të gjen.djes në Shqipëri gjatë periudhës së parë të vitit 1920: “Menjëherë pas formimit të qeverisë së re të Tiranës, të gjitha krahinat e njohën auto.ritetin e saj (20 shkurt 1920). Sidoqoftë, zona të gjera të vendit mbeteshin ende nën pus.ht.imin e huaj: Shkodra, Korça, Pogradeci nën francezët, viset në veri të Drinit nën sun.dimin serb, Vlora dhe disa pikëmb.ështetje të tjera nën var.ësinë italiane” (faqe 163). Hap rejkIAmen e p0shtme

Ndërsa për Avni Rustemin shkruan: ”Një djalosh i quajtur Avni Rustemi, një nga studentët më të pasuksesshëm, që me këtë vra.sje donte të bë.nte emër, nuk ishte veç.se një ve.gël në duart e kundër.shtarëve të Esat pashës. Ata i dhanë mj.etet e nev.ojshme për këtë vra.sje dhe morën njëherësh për.sipër mbr.ojtjen e tij para gjy.katës franceze. Se kush ishin, këtë sot vështirë ta thuash”.

Eqrem bej Vlora shpreh ha.binë e tij të madhe se si “drejt.ësia franceze, me një ma.nip.ulim të hab.itshëm të li.gjit, e nx.ori të paf.ajshëm Avni Rustemin dhe që qev.eria shqiptare e shp.alli he.ro dhe e bëri deputet, kur ky vr.as.ës i pa.besë, pra, kap.ardi.sej nëpër Tiranë si nd.onjë shpë.timtar i at.dheut”.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

A ka përhajr, Ganimete Musliu vendos ti jep fund beqaris me këtë person që e njihni të gjithë

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Ganimete Musliu asnjëherë pothuajse nuk ka bërë publike diçka nga…

36 mins ago
  • Aktualitete

A do e votonit Xhavit Halitin për President në vend të Vjosës?PO apo JO?

Haliti është ndër njerëzit më të paprekshëm në PDK, dhe në vazhdimësi ka qenë në…

38 mins ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

39 mins ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

40 mins ago
  • Aktualitete

Si agjente e Enver Hoxhës: Si ndodhi arr.atisja e Vaçe Zelës gjatë turneut në Greqi dhe pse u zem.ërua sigurimi

Nga Emisioni “Vetting” : “Pallati i madh i Kulturës”, mban titullin do.sja e Sigu.rimit të…

41 mins ago
  • Aktualitete

SONDAZH:Kush mendoni se është politikan me i mirë: Thaçi apo Kurti ? Komentoni

albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej…

2 hours ago