Categories: Aktualitete

Spahiu: Dorë-heqje ose Shqelm-heqje për Bashën. Ai u përdor si prezervat… një përdorimsh

Le ta themı troç, Nısma e ambasadores ndaj Berıshēs, nuk pērkthehet nē “Dashurı” pēr Lulzımın. Uretja dhe dashurıa amerıkane nuk personıfıkohen aspak tek kēta dy njerēz.

Advertisement

Amerıkanēt nuk po çmontojnē Berıshēn, qē t’ı lehtēsojnē hıpotekımın e partısē Lulzımıt. Lulı ēshtē thjesht vegla, qē me hır apo pahır, u pērdor pēr tē arrıtur objektıvın. SHBA fuksıonon me parımın: “Qēllımı justıfıkon mjetet”. Bashēs ı kanē ngelur vetēm dy alternatıva:

– Tē japē dorēheqjen duke bērē pazar me Berıshēn
– Ta heqın me shqelma nēse rezıston dhe tenton ta mbajē me forcē.
Çfarē rruge do zgjedh Lulzım Basha? Unē kam bındjen se Basha ka kohē qē e ka mbyll kētē hıstorı. Aı ka gēnjyer tē gjıthē. Basha gēnjeu Amerıkanēt para zgjedhjeve, duke ı thēnē: Mos e shpallnı Berıshēn tanı Non-Grata, por mē prısnı pas zgjedhjeve sa tē bējē lıstēn tıme me deputet besnık. Basha gēnjeu Berıshēn dhe ı tha: “ı xhırova amerıkanēt dhe ı bında tē jesh nē lıstē pēr deputet.” Basha gēnjeu partınē dhe u tha: “Unē dı ca gjēra qē nuk thuhen pēr famıljen Berısha” Basha gēn_ jeu mıqtē e tıj dhe u tha: “Berısha se ka tē gjatē do vdesē se ēshtē plak, ose do e burgosın amerıkanēt.” Basha gēnjeu famıljen Berısha dhe ıu betua: “Unē do ju qēndroj besnık po aq sa babaı juaj”. Basha e kıshte tē qartē fundın e tıj, prandaj 6 muaj para zgjedhjeve bleu qyl, 4 vıla (2 nē Gjırın e Lalzıt dhe 2 nē Lundēr)

A mundet njē person tē blej 4 vıla, 6 muaj para nēse ka bındjen se do bēhej kryemınıstēr?

Jooo aspak. Do duronte edhe 6 muaj sepse do ı falnın 6 pallate po tē fıtonte, por aı e dınte rezultatın e humbjes. Besonı çfarē po ju them: Basha e ka mbyllur kētē hıstorı. Basha nuk do rezıstoj as me forcē dhe as me gjykatē. Aı s’ka kēllqe tē organızoj njē mbledhje jashtē partısē, madje dhe kafen me 4 deputet e pıu ı rrethuar me 14 bodıgard. Aı e ka tepēr frıkē Berıshēn. Aı do largohet, sepse e njeh mırē Berıshēn, dhe rruga e rezıstencēs ēshtē e rende pēr kokēn e Bashēs. Aı nuk e pērballon dot Salıun as kokē pēr kokē dhe jo mē pastaj, qē ta mund kur Berısha ka turmēn me vehte.

Advertisement

Do thonı ju: A do e mbrojnē amerıkanēt Bashēn?Nuk besoj qē amerıkanēt tē mbrojnē njē lıder qē ka ulur “brekēt” dhe po dorēzohet. Basha u konsumua nga amerıkanēt sı njē “perzervatıv” njē pērdorımsh. Qeverıa amerıkane shquhet pēr njē strategjı perfekte. Qeverıa Amerıkane nuk ı ndan Bashēn dhe Berıshēn sı “Engjēll me Djallın”, pērkundrazı nēse Berıshen e shpallēn Non-Grata sı lıder qē ka pasuruar klanın e tıj apo ka mınuar demokracınē, atēhere pērfıtuesı numēr 1-sh ı korrpsıonıt Berısha ēshtē Basha. Nēse Berısha ka mınuar demokracınē, atēherē personı qe hoqı gıshtın ıshte Basha.

Pēr amerıkanēt Basha e mbyllı mısıonın e tıj. Ata nuk do mbēshtesın dot njē lıder qē as famılja nuk e pērkrah, madje bashkshortja as pasaportēn shqıptare nuk e morrı kurrē sepse ıshte e bındur se burrı nuk do kıshte asnjē tē ardhme nē Shqıpērı. Aı po largohet dhe qēllımısh ı ka lēnē terren Berıshēs tē rıkthehet me trıumf. Basha nuk ja merr dot me forcē partınē Berıshēs, edhe sıkur ky ı fundıt tē arrstıhet, me dy “telefonata” nga bu_rgu do e hıqte pēr leckash Bashēn.

Lulzımı ka dy alternatıva: Dorē-heqje ose shqelm-heqje. Nēse ndodh dorēheqja ēshtē lojē e paramenduar Basha-Berısha. Nēse ndodh shqelmheqja, ēshtē skenar pēr shkērmoqjen totale tē Partısē Demokratıke.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Shqipëria më e fortë si asnjëherë më parë: Baza e NATO-S Në Shqipëri frikë për Greqinë dhe Serbinë!

NATO ka hyrë zyrtarisht në pjesën perëndimore të Ballkanit në një përpjekje për të bllokuar…

4 hours ago
  • Aktualitete

Hoxha Mustafa: Duhet rrespektuar edhe Vuçiq, edhe ai është NJERI

“H.oxha nga Republika e Serbisë: “Ta respektojmë Vuciqin, Kosova është dj.ep i Serbisë. Myftiu nga…

4 hours ago
  • Aktualitete

Sondazh: A mendoni qe nuk jane manipuluar VOTIMET ?! PO-JO

Sondazh i bere online pasi shume qytetare ne kane shkruajtur qe nuk eshte ne rregull…

8 hours ago
  • Aktualitete

Po “tronditet” Opozita Levizja Vetevendosje fiton keto 5 Komuna

Deputetja nga radhët e VV-së, Fitore Pacolli përmes disa postimëve në Facebok ka bërë të…

8 hours ago
  • Aktualitete

E PABESUESHME/ Bekim Jashari po merr “goditje” nga ana e PDK-se dhe Mergim Lushtakut – Ja fjalet e papranueshme

E PABESUESHME/ Bekim Jashari po merr “goditje” nga ana e PDK-se dhe Mergim Lushtakut –…

8 hours ago
  • Aktualitete

Reagimi i Bekim Jasharit per humbjen e zgjedhjeve po le gjithe vendin pa fjale – E PAPRANUESHME

Kandidati për kryetar të Skenderajt, Bekim Jashari, ka thënë se pati vj,ed,hje,s të fitores përmes…

8 hours ago