Categories: Aktualitete

Subven.cionimi: Në Kosovë 10 euro për fëmijët, ndërsa 85 euro për krerë të lopëve dhe buallicave

Qev.eria e Kosovës më shumë subven.cionon bagëtinë se fëmijët.

Advertisement

“Përkrahja për gratë dhe fëmijët është vlerë dhe botëkuptim i Qeve.risë sonë”, na tha Kurti teksa e manip.ulonte edhe prem.timin e tij zgjedhor për fëmijët dhe lehonat. Ai kishte premtuar subv.encione për fëmijët deri në 16 vjeç. Por, tash i kishte kufiz.uar ato vetëm për fëmijët deri në dy vjeç, përkatësisht për ata që kanë lindur në vitin 2020 dhe 2021.
Sipas të dhënave zyr.tare, mesatarisht i kemi rreth 20 mijë lindje brenda një viti. Për dy vite i kemi rreth 40 mijë fëmijë që do t’i marrin nga 20 euro subv.encione. Ndërsa, për gratë e papuna në periudhën e lehonisë, ai premt.onte pagë minimale prej 250 euro derisa fëmija i tyre t’i mbushte 6 muaj. Qysh në fillim i gëlltiti katër muaj, duke subven.cionuar vetëm gratë lehona që kanë lindur fëmijë prej 1 gushtit 2021, pra në këta dy muajt e fundit. Pushimi për gratë lehona të punësuara është deri në 9 muaj me pagë të përshk.allëzuar.

Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Çfarë po ndodh?! Shër.bimi sek.ret turk go.det rëndë Mossad-in izraelit

Një ekìp prej 200 personash nga Organìzata Kombëtare e Ìnte.lìgjencës (MÌT) zbʋloì se një rrjet…

16 hours ago
  • Aktualitete

Prejardhja e emrit Shqiptar! Origjina dhe kuptimi i tij

Pirroja ishte, ndoshta, sundimtari më i shquar i Epirit. Ai, si pasardhës i largët i…

16 hours ago
  • Aktualitete

Berisha bën thirrje drejt demokratëve: Përgatituni për pro.testa që Shqipëria nuk i ka parë kurrë

Ish-kryeministri Sali Berisha ka paralajmëruar pro.testa të demokratëve për humbjen e PD në zgjedhjet e…

16 hours ago
  • Aktualitete

“U stërvit nga C.I.A dhe erdhi me mis.one sek.rete në Shqipëri për të vr.arë Enverin…”/ Historia e rrallë e agj.entit, që u mb.ajt dy v.jet në ar.kivol

Dashnor Kaloçi/ Publikohet historia e panjohur dhe të bujshme të ashtuquajturës “ba.nda Xhevdet Mustafa”, ku…

16 hours ago
  • Aktualitete

Nikollë Lesi tregon parashikimin e radhës: Berisha arr.estohet, Basha shpëton, PD shkrihet dhe në pushtet rri Rama për shumë gjatë

Nìkollë Lesì ka bërë një tjetër parashìkìm. Në gazetën e tìj “Koha Jonë” është pʋblìkʋar…

16 hours ago