Categories: Aktualitete

Tani është 77 vjeç / Ju prezentojmë 50 ska.ndalet e Sali Berishës, politikanit që s’njeh pe.ndim

Advertisement

“Sot dita e të gjitha diteve te mia, 77 vjetori i lindjes!”. Ky është përcaktimi që i bën Sali Berisha rrugëtimit të tij jetësor. Një fjali që të lë të kuptosh një kontekst “lamtumire”. Në një rrugtim të gjatë karriere politike dhe pushteti , Berisha herë pas here shfaqet kon.fuz për virtytet e karakterit të tij.

Ai duket se nuk shfaq pe.ndesa, por intrigat, aferat, kr.imet janë “ma.kthi” i tij, ndonëse ka dhënë prova të shumta, që “natën të v.ret, ditën të q.an”.“Sulltan” i përj.etshëm e barabar në krye të Shqipërisë, të cilën e shka.tërroi me plaç.kitje, me mon.opole, tr.afiqe, nuk e mposhti kurrë egon, për t’ju kërkuar ndjesë shqiptarëve.

Edhe sot pas 77 vitesh mbi shpatulla për.pëlitet me çdo kusht të shp.ëtojë “faqen e nxirë”.
50 sk.andalet, kr.imet ekonomike dhe njerëzore të Berishës:

Prill 1992, Sali Berisha emëroi si këshilltar personal ekonomik ish shefin e parë të pira.midave mash.truese shqiptare Hajdin Sejdia, të cilin e ndihmon të arr.atiset me ndihëm e SHIK-ut, me një dekoratë presidenciale dhe me 1.5 milion dollarë të vjedhura nga shqiptarët.
Ngr.itja e firmave pir.amidale, nëpërmjet të cilave pushtet-kr.imi “Berisha” u zhvati 3 milion shqiptarëve financat personale, të siguruara nga shitja e pasurive dhe emigracioni, nëpërmjet parullës “Paratë janë të pastra, firmat janë banka zyrtare”.
Kont.rabanda e naf.tës dhe ar.mëve, zhvilluar nëpërmjet firmës “Shqiponja PD-SHIK”, e cila punonte në favor të sun.dimit gja.katar an.tish.qiptar të Milosheviçit, duke shk.elur emb.argon ndërkombëtare ndaj Serbisë.

Advertisement
Advertisement

Recent Posts

  • Aktualitete

A ka përhajr, Ganimete Musliu vendos ti jep fund beqaris me këtë person që e njihni të gjithë

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Ganimete Musliu asnjëherë pothuajse nuk ka bërë publike diçka nga…

1 hour ago
  • Aktualitete

A do e votonit Xhavit Halitin për President në vend të Vjosës?PO apo JO?

Haliti është ndër njerëzit më të paprekshëm në PDK, dhe në vazhdimësi ka qenë në…

1 hour ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

1 hour ago
  • Aktualitete

“Shkurt dhe qartë” nga Yuri Kim: SHBA do u kërkojë llogari të korruptuarve, disa të tjerë janë në listë

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, e anë të një postimi në…

1 hour ago
  • Aktualitete

Si agjente e Enver Hoxhës: Si ndodhi arr.atisja e Vaçe Zelës gjatë turneut në Greqi dhe pse u zem.ërua sigurimi

Nga Emisioni “Vetting” : “Pallati i madh i Kulturës”, mban titullin do.sja e Sigu.rimit të…

1 hour ago
  • Aktualitete

SONDAZH:Kush mendoni se është politikan me i mirë: Thaçi apo Kurti ? Komentoni

albin Kurti politikan dhe akti.vist shqiptar, i cili sherbeu si krye ministri i Kosoves prej…

2 hours ago